Fransa ile bir dönem sömürgesi olan Fas karşı karşıya

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa ile bir dönem sömürgesi olan Fas karşı karşıya

SPOR Haberleri

Fransa, Rusya 2018’den sonra bir kere daha kupaya göz dikmiş durumda. Dünya Kupası’nda kimsenin şans tanımadığı Fas ise peri masalını sürdürmek amacında. Bu turu geçen takım pazar günü dünya şampiyonu olmak için sahaya çıkacak.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda son şampiyon Fransa ile turnuvada tarih yazan Fas, yarı final maçında bu gece karşı karşıya gelecek. Al Bayt Stadı’nda oynanacak ve Meksikalı hakem Cesar Ramos’un yöneteceği mücadele, saat 22.00’de başlayacak.

İki ülke turnuva tarihinde ilk defa karşılaşacak. Bu turu geçen takım pazar günü dünya şampiyonu olmak için sahaya çıkacak. Son 16 turunda Polonya’yı, çeyrek finalde ise İngiltere’yi evine yollayan ‘Horozlar’ bir kere daha kupanın en büyük favorisi olduğunu gösterdi.

ASLANLAR TEHLİKELİ

Afrika temsilcisi Fas; Hırvatistan, Belçika ve Kanada’nın olduğu gruptan lider olarak çıktığında bile daha ileriye gidebileceği düşünülen bir takım değildi. Son 16 turunda İspanya’yı seri penaltılarla eleyen ‘Atlas Aslanları’ çeyrek finalde de Portekiz’i saf dışı bırakarak hiç de küçümsenmeyecek bir takım olduklarını gösterdi.

Kupada tek gol yiyen Fas, onu da kendi kalesine attı. Bir zamanlar Fransa’nın sömürgesi olan Fas, bu turu da geçerse hem tarihsel bir rövanş alacak hem de adını finale yazdıran ilk Afrika ülkesi olacak. 

GÜNÜN PROGRAMI

22.00 Fransa-Fas
Stat: Al Bayt   
Hakem: Cesar Ramos (MEK)
Yayın: TRT 1

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...