Fransa'da ırkçılık skandalı büyüyor: Burak Yılmaz ve Mevlüt Erdinç, Galtier'i savundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa'da ırkçılık skandalı büyüyor: Burak Yılmaz ve Mevlüt Erdinç, Galtier'i savundu

SPOR Haberleri

PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier'in Nice takımında çalıştığı dönemde ırkçılık içeren ifadeler kullandığı iddia edilmişti. Fransız hocayla çalışan Burak Yılmaz ve Mevlüt Erdinç, tecrübeli hocayı savunarak iddialara cevap verdi.

PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier'in Müslüman futbolculara yönelik ırkçılık yaptığı iddialarına Burak Yılmaz ve Mevlüt Erdinç'den cevap geldi. Daha önce birlikte çalıştığı Galtier ile hiç sorun yaşamadıklarıı belirten iki oyuncu sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Fransız basınında çıkan haberlere göre; Nice'de çalıştığı dönemde Galtier'in futbol direktörü Julien Fournier'e Müslüman ve siyahi oyuncuları istemediğini belirterek şu ifadeleri kullandığı iddia edildi:

Sadece siyahi oyunculardan ve yarısı Cuma günleri camiye namaz kılmaya giden pisliklerden oluşan bir takım. Bu kadar çok siyahi ve Müslüman olamaz. Takım bana uymuyor ve bu şehrin insanlarının istediklerine de aykırı. Dün gece restorana gittim ve herkes siyahlardan oluşan bir takımımız olduğunu söyleyerek bana takıldı.

Fransa'da ırkçılık skandalı büyüyor: Burak Yılmaz ve Mevlüt Erdinç, Galtier'i savundu

BURAK YILMAZ: GALTIER HARİKA BİR İNSAN

Lille'de oynadığı dönemde Galtier ile beraber lig şampiyonluğu yaşayan Burak Yılmaz, eski hocası için çıkan ırkçılık iddialarına şöyle yanıt verdi:

Galtier, harika bir insan ve harika bir teknik direktör. Onunla ilgili yazılan her şey saçmalık. Onunla birlikte çalıştığım ve kazandığım için mutluyum. Bugün haberleri okudum ve bir şeyler söylemem gerektiğini hissettim. Galtier ile çalıştım, ondan dinim ya da milliyetim ile ilgili hiçbir olumsuz davranış görmedim. O harika bir teknik direktör olduğu kadar harika bir insan.

Fransa'da ırkçılık skandalı büyüyor: Burak Yılmaz ve Mevlüt Erdinç, Galtier'i savundu

MEVLÜT ERDİNÇ: GALTIER'İ 15 YILDIR TANIYORUM

Sochaux ve Saint-Etienne'de Galtier ile çalıştığını hatırlatan Mevlüt Erdinç, Fransız hocayı 15 yıldır tanıdığını söyleyerek, "Sochaux ve Saint-Etienne'de onunla 4-5 yıl birlikte çalıştım. Kendisinden herhangi bir ırkçılık görmedim. Onunla çalışırken, ben de Ramazan ayında oruç tutuyordum ve size şunu söyleyebilirim ki buna saygı duydu ve bize seçim şansı verdi. Gerçekten ırkçılık yoktu." dedi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...