Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti

SPOR Haberleri

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Galatasaray'ın eski başkanlarından hukukçu profesör Duygun Yarsuvat, 84 yaşında hayatını kaybetti.

DUYGUN YARSUVAT KİMDİR?

Duygun Yarsuvat, orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde 1948-1957 yılları arasında tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1961 yılında mezun oldu.

Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne asistan olarak atandı. Lisansüstü eğitim çalışmalarına İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başladı, 1964 yılında Belçika'da Brüksel Kitle İletişim Araçları Enstitüsü; 1966 yılında Amerika'da Princeton Üniversitesi'nde devam etti. 1966 yılında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hürriyeti ve İlgili Ceza Hükümleri” başlıklı teziyle “hukuk doktoru” unvanını aldı.

1971 yılında ise aynı üniversitede “Trafik Suçları Kriminolojisi” isimli tezi, heyet tarafından ittifakla kabul edilerek “doçent” oldu. 1978 yılında “Çalışma Ceza Hukuku” başlıklı tezi İstanbul Üniversitesi tarafından kabul edilerek, “profesör” oldu.

GALATASARAY'DA DİVAN KURULU BAŞKANLIĞI YAPTI

2014'te kulüp başkanı Ünal Aysal'ın istifa etmesi üzerine yapılan olağanüstü genel kurulda seçimi kazandı. O dönem 77 yaşındaki Yarsuvat kulüp tarihinin en yaşlı başkanı oldu.

YERİNİ DURSUN ÖZBEK'E BIRAKTI

Sarı kırmızılılar Yarsuvat dönemindeki sezonu şampiyon olarak tamamladı. Yarsuvat daha sonra görevini Dursun Özbek'e bırakmıştı.

Duygun Yarsuvat, pazar günü son yolculuğuna uğurlanacak.

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti

BURAK ELMAS: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas, GS TV'den yaptığı başsağlığı konuşmasında, "Bugün camiamız için maalesef çok acı bir gün. Duygun başkanımızı, Duygun ağabeyimizi Duygun hocamızı kaybettik. Galatasaray çok değerli bir üyesini, ağabeyini ve büyüğünü kaybetti" dedi.

"Duygun ağabey gibi Galatasaraylılar her zaman yetişmiyor" diyen Elmas, "Galatasaray’ın her kademesinde kendisini hizmete bu kadar adamış büyüklerimiz kolay kolay gelmiyor. Onun için hepimizin Duygun ağabeyimize dualarımızı gönderirken, ona rahmet dilerken ondan sonra gelen yeni büyüklerimize, Galatasaray’a hizmet etmiş kişilere de aynı saygıyı, hürmeti ve teşekkürü ediyor olabilmemiz lazım. Tüm Galatasaraylıların başı sağ olsun. Çok üzgünüz" dedi.

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri, Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Duygun Yarsuvat'ın vefatı dolayasıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Sarı-lacivertli kulüp tarafından yayımlanan mesajında, "Galatasaray Spor Kulübünün eski başkanlarından Duygun Yarsuvat'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Duygun Yarsuvat'a Allah'tan rahmet, Galatasaray Spor Kulübüne, Duygun Yarsuvat'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz" denildi.

Siyah-beyazlı kulübün mesajında ise "Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Duygun Yarsuvat'ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Duygun Yarsuvat'a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Galatasaray Spor Kulübü camiasına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...