Düğün mü, düğüm mü? Cimbom şampiyonluk için sahada

- Güncelleme:
Düğün mü, düğüm mü? Cimbom şampiyonluk için sahada

Spor Haberleri

Eğer sarı kırmızılılar puan kaybeder, F.Bahçe de Antalyaspor önünde kazanırsa şampiyonluk düğümü pazar günkü derbide çözülecek. Ateş hattında ise beş takım lige tutunmaya çalışıyor.

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ - Süper Lig’de 2022-23 sezonunda bitime üç hafta kalırken hem zirvede hem de ateş hattında heyecan dorukta. Ligin 36. hafta mücadelesinde bütün maçlar bu akşam 20.00’de oynanacak. Fenerbahçe’nin 5 puan önünde lider durumda bulunan Galatasaray, eğer başkent deplasmanında Ankaragücü’nü yenerse şampiyonluğunu ilan edecek. Sarı kırmızılılar bu durumda Nef Stadı’nda hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe derbisine ‘şampiyon’ unvanıyla çıkacak. 

Düğün mü, düğüm mü? Cimbom şampiyonluk için sahada

İŞ DERBİYE KALABİLİR

Ancak aksi bir sonuçta ligdeki şampiyonluk düğümü derbide çözülecek. Şayet Galatasaray, başkentte puan kaybederse, Fenerbahçe de bu akşam Antalyaspor’u sahasında yenerse derbi unutulmaz bir heyecana sahne olacak. Galatasaray berabere kalır, Fenerbahçe kazanırsa iki takım arasındaki puan farkı 3’e düşecek. Ligde ilk yarıda Kadıköy’deki maçı 3-0 kazanan sarı kırmızılılar evinde alacağı iki farklı yenilgilerde bile yine şampiyonluk turu atacak. 

GİRESUN DEZAVANTAJLI

Eğer Galatasaray, Ankaragücü’ne yenilir, Fenerbahçe ise Antalyaspor’u yenerse iki takım arasındaki puan farkı 2’ye düşecek. Bu senaryoda sarı lacivertlilerin rakibini tek farklı sonuçla yenmesi bile 1 puan farkla şampiyon olmasını sağlayacak. Ateş hattında ise Ümraniyespor’dan sonra küme düşecek ikinci takım için beş aday var: Giresunspor, İstanbulspor, Antalyaspor, Sivasspor ve Ankaragücü... Bu takımlar içinde Giresunspor en dezavantajlı takım olarak görünüyor. İki maçı kalan Sivasspor, ikili averajda Giresunspor’a üstün durumda. 

HAKKIMIZ OLANI ALIP DÖNECEĞİZ

Bugün 23. şampiyonluk için A.Gücü karşısına çıkacak olan G.Saray’da teknik direktör Okan Buruk oyuncularına hitap ederken, “Artık yüzdük yüzdük, kuyruğuna geldik. Sezonun en kritik maçı. Buradan kupayı almadan dönmek yok. Lider olduğumuz günden beri hiç zirveden inmedik. Telaş yapmadan, disiplinli oynayacağız ve 3 puanı alarak hak ettiğimiz şampiyonluğa ulaşacağız. Yorucu bir sezon sonrası kupa bize yakışacak” ifadelerini kullandı. 

PRİM 20 MİLYON LİRA

Başakşehir, İstanbulspor ve Sivasspor karşılaşmaları sonrasında 20 milyon TL’lik prim dağıtan yönetim, şampiyonluk primini de 20 milyon TL olarak belirledi. Ankara’da konuşan G.Saraylı yöneticilerden Erden Timur, “İnşallah şampiyon olacağız. Herkesin çok emeği var” derken ikinci başkan Metin Öztürk, “Şampiyonluk hakkında ne söylemek istersiniz?” sorusuna, “Bitmiş bir şey için konuşmaya gerek yok” karşılığını verdi.   

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...