Galatasaray'da ayrılık! Zaniolo gitti

- Güncelleme:
Galatasaray'da ayrılık! Zaniolo gitti

SPOR Haberleri

Sarı kırmızılı takım futbolcuyu yıllığı beş milyon avrodan Ada ekibine kiraladı. Zaniolo’nun 27 milyon avroluk zorunlu satın alma maddesi de var. Cimbom altı ayda 15 milyon avro kâr etti

Galatasaray’da tahmin edilen oldu ve İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo, İngiltere’nin yolunu tuttu. Son haftalarda sakatlığı dolayısıyla kadroya alınmadığı söylenen futbolcunun transfer görüşmelerinin sürdüğü biliniyordu. Sarı kırmızılı takım, bir süredir 24 yaşındaki futbolcuyla ilgilenen Aston Villa’dan gelen kiralama teklifini kabul etti. Ada ekibi, Zaniolo için beş milyon avro kiralama bedeli ödeyecek. Galatasaray ile İngiliz ekibi arasında yapılacak sözleşmede zorunlu satın alma maddesi de yer alacak ve bu rakam 27 milyon avro olacak.

EMERY ÇOK İSTEDİ

Galatasaray, Zaniolo’dan kazanacağı toplamda 32 milyon avroluk bedelden 3,4 milyon avrosunu anlaşma gereği eski kulübü Roma’ya verecek. Sarı kırmızılı kulüp Zaniolo’dan altı ayda 15 milyon avro kâr etmiş olacak. İtalyan oyuncu, transferinde ısrarcı olan Aston Villa Teknik Direktörü Unai Emery’nin etkisiyle İngiliz ekibi ile kişisel şartlarda da anlaşma sağladı. Zaniolo’nun transferinin kısa sürede açıklanması bekleniyor. Galatasaray forması altında 12 maça çıkan Zaniolo, 5 gol attı ve 1 asist yaptı.

RAMS PARK'TA ZAHA HEYECANI

Sarı kırmızılılarda gözler yeni transfer Wilfried Zaha’da olacak. Kayserispor maçında süre alan hücum oyuncusu, teknik direktör Okan Buruk’un görev vermesi durumunda bu sezon ilk kez Rams Park’ta maça çıkacak. Bilindiği gibi Zaha’nın transferi sarı kırmızılı camiada büyük ses getirmiş ve Fenerbahçe’ye gönderme yapılarak (Ali Cabbar parçası) iş resmiyet kazanmıştı. Zaha ile birlikte bonservisi alınan Mauro İcardi de bu sezon ilk kez taraftarla kucaklaşacak.

OKAN BURUK HEDEFİNİ AÇIKLADI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Olimpija Ljubljana maçı öncesi, “Çok kaliteli bir kadromuz var. Hem Süper Lig’de hem Avrupa’da iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Rakibi ciddiye alarak ve aynı heyecanla sahaya çıkacağız. Avrupa’da kupa kazanmak istiyoruz” dedi.

TETE TRANSFERİNİ İPTAL EDİN

Ukrayna basını Shakhtar Donetsk’in, Galatasaray’ın Tete transferinin iptali ve sarı kırmızılı kulüp ile Brezilyalı futbolcuya yaptırım uygulanması için FIFA’ya başvurduğunu duyurdu. Brezilyalı futbolcu ile 31 Aralık 2023’e kadar anlaşması bulunan Shakhtar, Tete’nin bu sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmeye hakkı olmadığını ileri sürüyor.

ASLAN TURA ÇIKIYOR

Cimbom adına önemli bir gece. Temsilcimiz, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu rövanşında Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana’yı misafir edecek. İlk maçı deplasmanda 3-0 kazanan Aslan’a tur için 2 ve daha az farklı mağlup olması durumunda dahi tur atlayacak. Olimpija Ljubljana’nın 3 farklı kazanması durumunda müsabaka uzatmalara gidecek. Ancak galibiyet ülke puanı açısından da büyük önem arz edecek.

KLASVİK AVANTAJLI

Peki ya sonrasında... Cimbom turu geçtiği takdirde play-off etabına kalacak. Orada da rakip ya Norveç’in Molde takımı ya da Faroe Adaları’nın Klaksvik ekibi olacak. Ki ilk maçı Klaksvik’in 2-1 kazandığını hatırlatalım. Ve sarı kırmızılı takım bu etabı da geçerse Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacak ve kasasına yaklaşık 25 milyon avroluk dev bir gelir girecek. Bu da yönetimi çok rahatlatacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...