Galatasaray'da Ocak ayı için yerli çilek: Cengiz Ünder için yeniden atağa geçildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Galatasaray'da Ocak ayı için yerli çilek: Cengiz Ünder için yeniden atağa geçildi

SPOR Haberleri

Derbide güzel futbolla 3 puanı alıp Lig'de 3. sıraya yerleşen Galatasaray'da yerli harekatı başladı. Yabancı kuralı nedeniyle takım içi dengeleri kurmakta zorlanan Cimbom devre arasında Cengiz Ünder kadrosuna katmak için kolları sıvadı. Sarı kırmızılılar Marsilya'da hocası Tudor ile bu sezon yıldızı barışmayan Milli yıldızı için 1 buçuk yıllık kiralama seçeneği üzerinde duruyor.

Bu sezon 8+3 kuralı nedeniyle büyük sıkıntı çeken ve ara transfer döneminde yerli oyuncu kalitesini artırmak isteyen Galatasaray, milli futbolcuyu kadrosuna katmak için harekete geçti. Sezon başında kadrosuna Icardi, Mertens ve Mata gibi yıldızları katan Galatasaray’ın zor da olsa yeni hedefi Cengiz Ünder.

1 BUÇUK YILLIK KİRALAMA SEÇENEĞİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Cengiz’in Olympique Marsilya Teknik Direktörü Igor Tudor ile yıldızının uyuşmaması üzerine harekete geçen Cimbom’un hedefi yarım sezon ya da 1.5 yıllığına kiralamak.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEMDEYDİ

Ara transfer döneminde yerli oyuncu kalitesini artırmak isteyen Galatasaray, milli futbolcuyu kiralamak için harekete geçti. Sarı kırmızılı kulübün, Cengiz’e olan ilgisi ise yeni değil. Sezon başında da Cengiz için nabız yoklayan Galatasaray, milli futbolcunun ‘Kariyerimi Avrupa’da sürdürmek istiyorum” sözleri üzerine bu transfer için ısrarcı olmamıştı.

65'TE ALDI 83'TE ÇIKARDI

Ancak sezonun başlaması ile Marsilya’da, Cengiz’in teknik direktörü Igor Tudor ile yıldızının uyuşmaması Galatasaray’ı yeniden harekete geçirdi.

Fransa liginin 3. haftasında oynanan Nantes maçında Tudor, Cengiz’i 65. dakikada oyuna sokup 83’te kenara almıştı. Sadece 18 dakika sahada kalmasına Cengiz tepki göstermişti. Hafta sonunda Olympique Lyon maçına 11’de başlayan Cengiz, 61’de yine oyun kenarına alındı.

TOPLAM 702 DAKİKA GÖREV ALDI

Tudor, Marsilya’da sezon başından bu yana Cengiz Ünder’e Şampiyonlar Ligi maçları da dahil toplam 702 dakika süre verdi.

BU SEZON SADECE 1 ASİSTİ VAR

Bu sezon 19 maçta görev yapan Cengiz Ünder, 702 dakika sahada kalırken, sadece 1 asist yapabildi. Sözleşmesi 2025 yılında sona erecek olan milli oyuncunun güncel piyasa değeri 17 milyon euro.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...