Her devrin yıldızı Luka Modric! Hırvatistan - Fas maçında bir rekor daha kırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Her devrin yıldızı Luka Modric! Hırvatistan - Fas maçında bir rekor daha kırdı

SPOR Haberleri

Luka Modric, Dünya Kupası'nda Hırvatistan forması giyen en yaşlı futbolcu unvanını aldı. Fas karşısında kaptan olarak sahaya çıkan Modric, 37 yaş 75 gün ile bu unvanı ele geçirdi. 0-0'lık maçta "en iyi" seçilen Real Madrid'in yıldızı 3 farklı dönemde hem Avrupa Şampiyonası hem de Dünya Kupası'nda forma giyen ilk oyuncu oldu.

Hırvatistan'ın 2022 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda Fas ile 0-0 berabere kaldığı maçta Luka Modric tarihe geçti. Real Madrid'in yıldız orta saha oyuncusu Dünya Kupası'nda Hırvatistan forması giyen en yaşlı futbolcu unvanını aldı.

Fas karşısında kaptan olarak sahaya çıkan Modric, 37 yaş 75 gün ile bu unvanı ele geçirdi. Modric, Fransa 1998'te 35 yaş 191 günlükken görev yapan kaleci Drazen Ladic'i geride bırakmayı başardı.

HER DEVRİN YILDIZI

OPTA verilerine göre, Hırvatistan Milli Takımı'nın kaptanı Luka Modric, 3 farklı dönemde hem Avrupa Şampiyonası hem de Dünya Kupası'nda forma giyen ilk oyuncu oldu.

Luka Modric, Fas-Hırvatistan maçının en iyi oyuncusu seçildi. A Milli formayı 155 maçta forma giyen tecrübeli oyuncu, 23 gol ve 25 asist kaydetti. Modric, ülkesinde 7 kez sezonun oyuncusu seçilirken 2018'de Ballon d'Or ödülünün sahibi olmuştu.

Beşiktaş'ta forma giyen Faslı futbolcu Romain Saiss, kaptan olarak çıktığı müsabakada 90 dakika sahada kaldı. Karşılaşmayı 59 bin 407 taraftar izledi.

Her devrin yıldızı Luka Modric! Hırvatistan - Fas maçında bir rekor daha kırdı

Stat: Al Bayt

Hakemler: Fernando Andres Rapallini, Juan Pablo Belatti, Diego Yamil Bonfa (Arjantin)

Fas: Bounou, Hakimi, Saiss, Aguerd, Mazraoui (Dk. 60 Attiat-Allah), Ounahi (Dk. 82 Sabiri), Amrabat, Ziyech, Amallah, Boufal (Dk. 65 Ezzalzouli), Nesyri (Dk. 81 Hamdalah)

Hırvatistan: Livakovic, Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa, Brozovic, Modric, Kovacic (Dk. 79 Majer), Vlasic (Dk. 46 Pasalic), Perisic (Dk. 90 Orsic), Kramaric (Dk. 71 Livaja)

Sarı kart: Dk. 78 Amrabat (Fas)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...