Karate Federasyonu'ndan engellilere yardım

/ Kaynak: AA
Karate Federasyonu'ndan engellilere yardım

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye Karate Federasyonu, Türk Kızılayı'nın desteğiyle Bursa'nın Gemlik ilçesinde 43 engelliye tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Kızılayı Gemlik Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirilen bağışlar sonucu ihtiyaç sahipleri için 43 tekerlekli sandalye temin edildi. Bu araçların teslimi, Gemlik Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası'nın açılış seremonisinin ardından gerçekleştirildi.


İlçede yaşayan ve doğuştan yürüme engelli olan 5 yaşındaki Ecrin Yıldız da bu kapsamda ilk tekerlekli sandalyesine kavuştu. Federasyon Başkanı Esat Delihasan ile bir süre sohbet eden minik Ecrin'in annesi Songül Yıldız, "Çok mutluyum. Kızımın hayallerinin gerçeğe dönüşmesine vesile olan herkese, özellikle de böyle bir çalışma yürüten Türkiye Karate Federasyonu ile Türk Kızılayı Gemlik Şubesi'ne teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.


Delihasan ise sadece sportif başarı ve madalyalar ile anılan bir federasyon olmak istemediklerini, sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini vurguladı.Göreve geldikleri günden itibaren birçok önemli projede yer aldıklarını hatırlatan Delihasan, "Ülkemizde engelli bireylerin yaşadığı zorlukları biliyoruz. Engel sadece fiziksel bir eksikliktir. Düşünen, üreten hiç kimse engelli değildir. Karate camiası olarak bunun bilincindeyiz. Bu projelerde de amacımız sayılar değil, toplumda farkındalık oluşturabilmektir" değerlendirmesinde bulundu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...