Letonya'yı yendik, maç fazlasıyla liderliği aldık

- Güncelleme:
Letonya'yı yendik, maç fazlasıyla liderliği aldık

SPOR Haberleri

EURO 2024 elemelerindeki üçüncü maçımızda Letonya yine ödümüzü patlattı. Ay yıldızlılar Abdülkerim’in kafasıyla öne geçti, Emsis karşılık verdi. Cengiz Ünder’in plasesi işi bitirdi derken 90+3’te Tobers eşitliği getirdi, 90+6’da İrfan Can işi bitirdi…

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - A Millî Futbol Takımımız EURO 2024 elemelerinde oynadığı üçüncü karşılaşmada deplasmanda Letonya’ya konuk oldu. Grupta oynadığı son maçta mart ayında Hırvatistan’a mağlup olan ay yıldızlı takımımız zor geçen karşılaşmada zayıf rakibine uzatmada takıldı, bitime saniyeler kala da yıktı geçti. Son saniye galibiyeti, kritik Galler maçı öncesinde ay yıldızlı takımımıza büyük moral oldu. Ancak savunmada verdiğimiz açıklar alarm zillerinin çalmasını sağladı. 

BİR HATA, BİR GOL

Karşılaşmada gol perdesi bir duran topun ardından açıldı. Maçın 22. dakikasında Merih’in kafayla indirdiği topu iyi takip eden Abdülkerim takımımızı öne geçirdi: 1-0. Maçta ilk yarı bu skorla sona ererken, Letonya ikinci yarıda golü buldu. Kapılan topla hızlı çıkan ev sahibi takım orta sahada görev yapan Emsis’in yaptığı ceza sahası koşusunun ardından 51’de skoru dengeledi ancak bu golle yaşadıkları sevinç pek de uzun sürmedi: 1-1.

Letonya'yı yendik, maç fazlasıyla liderliği aldık

NELER OLDU NELER

Maçın 61. dakikasında geçtiğimiz günlerde Benfica’ya transfer olan Orkun Kökçü’nün harika pasını aynı güzellikte bir son vuruşla değerlendiren Cengiz, millilerimizi bir kez daha öne geçirdi: 2-1. Kalan bölümde savunmada zaman zaman açıklar verse de duraklamalara önde girmeyi başaran Türkiye, 90+4’te Tobers’in attığı gole engel olamadı. Her şey berbat oldu derken, 90+6’da Barış Alper’in ortasını kafayla ağlara gönderen İrfan Can çok kritik bir galibiyet almamızı sağladı: 3-2. 

KALBİME İNECEKTİ

A Millî Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Letonya karşısında inanılmaz bir galibiyet aldıklarını söyledi. 2021 yılında da uzatmada maçı kazandıklarını hatırlatan Kuntz “Yine benzer bir maç oldu. Bir üçüncüsüne gerek yok. Bir daha böyle bir maç olursa ilaçlarımı almak zorunda kalabilirim” diyerek yaşadığı stresi anlattı. Skoru artıracak pozisyonları bulduklarını belirten Kuntz, “İkiyi bulsak rahatlardık” dedi. 

ELEŞTİRİLER ACIMASIZCA

İrfan Can Kahveci’yi kadroya aldığı için hakarete varan eleştirilerle karşılaştığını söyleyen Kuntz “Bu tarz konulara fazla girmemiz ortamı geriyor. Millî bir oyuncunun desteklenmesi gerekiyor. O da attığı golle ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Sonuna kadar savaştık ve kazandık. Bu galibiyet Galler maçı öncesi çok önemli oldu. Samsun’da Galler’i yenersek büyük bir adım atmış olacağız” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...