Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Lewandowski 'hat-trick' yaptı Münih 8 farkla kazandı

Lewandowski 'hat-trick' yaptı Münih 8 farkla kazandı
Fotoğraf Başlığı Lewandowski 'hat-trick' yapti Münih 8 farkla kazandi

Almanya Birinci Futbol Ligi'ndeki (Bundesliga) 22. hafta karşılaşmasında lider Bayern Münih, sahasında Hamburg'u 8-0 mağlup etti.

Kaydet
a- | +A

Ligde geçen haftayı birer puanla kapatan Bayern Münih ile Hamburg, Allianz Arena'da karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın 17. dakikasında Arturo Vidal'in fileleri havalandırmasıyla 1-0 öne geçen ev sahibi ekip, Robert Lewandowski'nin 24 ve 42. dakikalarda kaydettiği gollerle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.

İkinci devrede de hız kesmeyen Bayern Münih, 54. dakikada Lewandowski'nin golüyle skoru 4-0'a taşıdı. İki dakika sonra David Alaba'nın skor tabelasını değiştirmesiyle farkı 5'e çıkaran Bavyera ekibi, 65 ve 69. dakikalarda Kingsley Coman ve 87. dakikada Arjen Robben'in golüyle mücadeleden 8-0 galip ayrıldı.

Öte yandan Bayern Münih'in İtalyan çalıştırıcısı Carlo Ancelotti, 1995'te başladığı teknik direktörlük kariyerinde 1000. karşılaşmasına çıktı. Bu sezon üçüncü kez "hat-trick" yapan kırmızı-beyazlıların Polonyalı futbolcusu Lewandowski ise tüm kulvarlardaki gol sayısını 28'e çıkardı.

Bavyera ekibi, şampiyon olarak bitirdiği 2014-2015 sezonunun ikinci yarısında oynanan müsabakada da Hamburg'u aynı skorla mağlup etmişti.

Bu sonuçla Bundesliga'daki 16. galibiyetini alan Bayern Münih, puanını 53'e çıkardı ve haftayı lider tamamlamayı garantiledi. Bu sezon ligde 12. kez kaybeden Hamburg ise 20 puanda kaldı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Genel İnternet Spor
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.