Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaş'ın talebine cevap: Akla zarar bir şey, mantığı yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mehmet Büyükekşi'den Beşiktaş'ın talebine cevap: Akla zarar bir şey, mantığı yok

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi Beşiktaş'ı kastederek "Bir takımımız çıkıp 'Diğer takımlar 6 puan almış, ben 1 puan almışım. Hepsini iptal edin' diyor. Böyle bir şey, akla zarar bir şey, mantığı yok" dedi. Beşiktaşlı idareci Emre Kocadağ "ligin tescil edilmemesi" ile ilgili resmi başvuru yapılacağını açıklamıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş yönetiminin "ligin tescil edilmemesi" ile ilgili resmi başvuru hazırlığına ilişkin yorumda bulundu. 

TRT Spor'a konuşan TFF Başkanı, "Bir takımımız çıkıp 'Diğer takımlar 6 puan almış, ben 1 puan almışım. Hepsini iptal edin' diyor. Böyle bir şey, akla zarar bir şey, mantığı yok. Ayrıca öyle bir karar alsaydık bile, şampiyon yine başka bir takımdı. Bir yandan da hukuksuz diyeceksiniz. Bu, bir kere ligin marka değerine zarar veriyor" dedi.

"HER YERDE UYGULANAN KURAL"

Büyükekşi'nin deprem nedeniyle ligden çekilen takımlarla ilgili görüşü şöyle:

"Bu sene son derece talihsiz, asrın depremini yaşadık. 50 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Binlerce insanımız ampute durumda, çok büyük bir acımız var. Acımız bu şekilde sürerken, bazı takımlarımız ligden çekildi. Olağanüstü bir durum var. 1980'lerden beri uygulanan bir sistem var. 

Biz hiçbir şey yapmadık. O takımın yaptığı maçlar tamamen tescil edilmiş. Öyle olması lazım zaten. O maçlar oynanmış, o maçı yenen takım prim almış, kaybeden prim alamamış veya berabere bitmiş, iki takım da almış. Bazı oyuncular sarı kart görmüş, bazı oyuncular kırmızı kart görmüş.

Emek harcamışlar, ter dökmüşler. Biz ne yaptık, ligden çekilen takımlar sahaya çıkmadığı için 3-0 hükmen mağlup oluyor. Bu her yerde uygulanan kural."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...