Messi mi Modric mi? Dünya Kupası yarı finalinde yıldızlar savaşı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Messi mi Modric mi? Dünya Kupası yarı finalinde yıldızlar savaşı

SPOR Haberleri

Son dünya şampiyonluğunu 1986’da Maradona ile yaşayan Arjantin, bu defa Messi’yle bunu başarmak istiyor. 2018’in finalisti Hırvatistan da Modric’in liderliğinde rüyayı sürdürmek amacında…

Lionel Messi ve Luka Modric… İki 10 numara, iki kaptan… Futbolda dünya sahnesinin en büyük yıldızlarından ikisi… Şimdi ülkelerini 2022 Dünya Kupası’nın finaline götürmenin eşiğindeler. Katar’da ilk yarı final maçı Arjantin ile Hırvatistan arasında bu akşam oynanacak ve gözler bu iki yıldızın üzerinde olacak. Ancak bu, ikilinin hem kulüp düzeyinde hem de millî takımlarında karşı karşıya geldiği ilk maç olmayacak. Hem Arjantin hem de Hırvatistan daha önce üç defa hazırlık maçında ve iki kere de Dünya Kupası’nda birbirlerine rakip oldu.

KATAR'DA 'EL CLASICO'

1998’deki Dünya Kupası’nda ikisi de yoktu. İkili, dört yıl önce 2018 Dünya Kupası’nda Rusya’da karşı taraflarda sahaya çıktı. Hırvatistan, Arjantin’i grup maçında 3-0 yendi ve finale kadar gitmeyi başardı. 2006’daki dostluk maçında da 3-2’lik skorla gülen Modric olmuştu. Bu maç Messi ile Modric’in Dünya Kupası’nda ikinci karşılaşması olacak. Ancak iki yıldız 2012’de Modric’in Real Madrid’e transferinden, 2021’de Messi’nin Barcelona’dan PSG’ye geçişine kadar 25 “El Classico’da, bir kere de Real Madrid-PSG maçında birbirlerine rakip oldu.

MODRIC, MESSI'YE ÜSTÜN

Bu maçlarda Luka Modric 12, Lionel Messi 9 galibiyet aldı, beş maç berabere bitti. Messi’nin 35, Modric’in 37 yaşında olduğu düşünüldüğünde her iki yıldız için de bu turnuva son Dünya Kupası macerası olacak. Son dünya şampiyonluğunu efsane oyuncusu Diego Armando Maradona ile yaşayan Arjantin, bu defa bunu kaptanı Lionel Messi’yle başarmak istiyor. Son Dünya Kupası’nı finalde Fransa’ya kaptıran Hırvatistan ise kaptanı Luka Modric’in önderliğinde rüyayı gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor. Bakalım, bu akşam finale adını yazdıran kim olacak...

KUPA ELLERİNDEN UÇTU! İKİ KAYBEDEN İKİ KAZANAN

Messi ve Modric birer defa Dünya Kupası’nı havaya kaldırma şansını kaybetti. Brezilya 2014’te Arjantin, finalde uzatmalarda  Almanya’ya 1-0 yenilerek şampiyonluğu kaptırdı. 2018 Rusya’da ise Hırvatistan, finalde Fransa’ya 4-2 yenilip hüsranı yaşadı. İki yıldızın ortak noktası, kaybettikleri bu finallerde Dünya Kupası’nın ‘En iyi oyuncusu’ seçilmiş olmalarıydı. 

GÜNÜN PROGRAMI

22.00 Arjantin-Hırvatistan
Stat: Lusail  
Hakem: FDaniele Orsato (İTA)
Yayın: TRT 1

Messi mi Modric mi? Dünya Kupası yarı finalinde yıldızlar savaşı

LIONEL SCOLANI, FİNAL İÇİN MOTİVE OLDUKLARINI SÖYLEDİ
"GEREKENİ YAPACAĞIZ"

Katar’daki turnuvaya Suudi Arabistan yenilgisiyle başlayan ancak sonrasında çıkışa geçip adını yarı finale yazdırmayı başaran Arjantin, şampiyonluğa göz dikti. Takımın hocası Lionel Scolani Hırvatistan’ın iyi bir takım olduğunu söylerken “Çok zor bir maç olacak. Hırvatistan’ın harika oyuncuları var. Neyi yapmazsak kaybedeceğimizi ve neyi yaparsak kazanacağımızı biliyoruz” diye konuştu.

TARTIŞMALAR OLUR, BİTER

Scaloni, çeyrek finaldeki Hollanda maçında yaşanan tartışmalarla ilgili olarak da “O maç hem Hollanda tarafında hem de Arjantin tarafında oynanması gerektiği gibi oynandı, bitti. Bu tip tartışmalar olur. Söylenen her şeyi bir kenara bırakmalıyız. Rakiplerimize derinden saygı duyuyoruz. Biz o maç bittiğinden beri bu maça odaklandık. Her zaman olduğu gibi elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Messi mi Modric mi? Dünya Kupası yarı finalinde yıldızlar savaşı

ZLATKO DALIC, 2018’İ VE BREZİLYA MAÇINI HATIRLATTI
"KORKACAK BİR ŞEY YOK"

Dünya Kupası’nın ilk yarı finalinde Arjantin’le karşılaşacak olan Hırvatistan, güçlü rakibinden çekinmiyor. Başarılı Hırvat teknik adam Zlatko Dalic “Messi’yi nasıl durduracaksınız” sorusuna “Ne yapabileceğimizi biliyoruz. En çok sevdiği şey, topun ayağında olması. Brezilya’ya karşı yaptıklarımızı Arjantin’e karşı da tekrarlarsak bizim için korkacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

YİNE FİNALİ İSTİYORUZ

Messi’nin dünyada son on yılın en iyi oyuncusu olduğunu belirten Dalic “Ancak bu tür maçlarda kişisel rekor işe yaramıyor. Sadece Messi’ye değil, Arjantin’e odaklandık. Tıpkı Brezilya maçında olduğu gibi takım hâlinde hareket etmeliyiz. Önceki kupada Arjantin’i yenmiştik. Rövanşı almak isteyeceklerdir. Ama biz kazanıp bir kere daha finale çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...