Erivan'da mehter marşı: Milliler deplasmanda Ermenistan'ı geçti

- Güncelleme:
Erivan'da mehter marşı: Milliler deplasmanda Ermenistan'ı geçti

Spor Haberleri

Ozan Kabak kendi kalesini vurdu. Disiplini elden bırakmayan oyuncularımız yüklendi. Orkun Kökçü’nün yerden füzesi tabelayı eşitledi. Enes’in zekâ ürünü pasında Kerem Aktürkoğlu ‘zafer bizim’ dedi

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında Ermenistan’a konuk olan A Millî Futbol Takımı’mız, Ozan Kabak’ın kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düştüğü maçı Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle 2-1 kazanmayı bildi. Maçta gol perdesi maçın henüz 10. dakikasında açıldı. Hovhannisyan çizgiden içeriye sert çevirdi, Ozan Kabak araya girmek isterken top millî oyuncumuza çarpıp ağlarla buluştu: 1-0. 

BASKIMIZ ARTIYOR

Talihsiz gole rağmen takımımızın disiplinli ve sakin oyun anlayışı dikkat çekiciydi. Skoru dengeye getiren gol 35’te Orkun’un ceza sahası dışından çıkardığı füzeyle geldi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle noktalandı. İkinci yarıya ilk yarıya nispeten daha iyi bir başlangıç yapan ay yıldızlı takımımız 57’de gole yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu, Kerem ile girdiği verkaçın ardından kaleyi yoklasa da bu şut etkili olmadı. Fakat millîler rakibini iyice baskı altına almaya başladı. 

Erivan'da mehter marşı: Milliler deplasmanda Ermenistan'ı geçti

YÜZÜMÜZ GÜLDÜ

Maçın 64. dakikasında Enes Ünal orta sahada kazanılan faul sonrasında oyunu hızlı başlattı ve savunma arkasına iyi bir koşu yapan Kerem’i gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan yıldız oyuncu, Beglaryan’ın sol alt köşesine vurdu ve takımımızı kritik deplasmanda 2-1 öne geçirdi. Golden sonra 73’te Briasco ile gole yaklaşan Ermenistan, Mert’i geçemedi. Kalan bölümdeki zayıf Ermenistan ataklarını savuşturmayı bilen ekibimiz elemelere yüz güldüren bir başlangıç yaptı.

ERMENİ SAYGISIZLIĞI

Ermenistan beklendiği gibi maç öncesi tahrik edici davranışlarda bulundu. Ermeni yetkililer kafilemizi ülkeye girişte uzun süre bekletti. Basın toplantısında spor değil siyasi sorular sordular. Ermenistan maçı öncesinde stadyumda Türklere hakaret eden Rock grubu ‘System Of a Down’ şarkılar söyledi. A Millî Takım personellerine zorluk çıkardılar. İstiklal Marşı okunurken tribünlerden ıslık sesleri yükseldi. Ay yıldızlı futbolcular sahaya ısınmak için çıktığında da tribünden ıslık sesleri aralıksız sürdü.

ORUÇ TUTMALARINI DESTEKLİYORUM

A Millî Takım’ın teknik patronu Stefan Kuntz, “Kazandık ama futbolumuzu beğenmedim. Özellikle ilk 30 dakikada pas kalitemiz düşüktü. Üçlü başladık bu yüzden dörtlüye döndük. Sonra oyunumuz düzeldi. Hırvatistan maçı böyle olmaz” derken, ‘Bazı oyuncuları oruç yüzünden oynatmadığınız konuşuluyor’ sorusuna tepki göstererek, “Bunu nereden çıkarıyorsunuz. Ben oruç tutulmasını destekliyorum. Kadroda karar vermemde bunun bir etkisi olmadı” karşılığında bulundu.

ÖZCAN: ÜÇ PUANLA CEVAP VERDİK

Oyuncumuz Salih Özcan, “Taraftarların bizi ıslıklayacağını biliyorduk. Zor ve sert bir maç olacağını tahmin ediyorduk. Ancak, kazanmayı başardık ve EURO 2024 yolunda ilk adımı atmayı başardık. İki gol attık. 3 puanla ülkemize geri dönüyoruz” ifadelerini kullandı.

MERT GÜNOK: ZOR MAÇ OLDU EURO 2024’Ü İSTİYORUZ

File bekçimiz Mert Günok, “Zor oldu, hem geldiğimiz ülke açısından hem de elemelerin ilk maçı olması açısından. Tam istediğimiz oyunu sergileyemedik ama galibiyet önemliydi. EURO 2024’e gitmeyi çok istiyoruz. Hırvatlar’ı da yenip iyi yerlere geleceğiz” dedi. 

TEDAVİSİ SÜRECEK DEDİLER!

Stefan Kuntz, G.Saraylı Abdülkerim Bardakcı konusunda şaşkındı. Alman teknik adam, “Abdülkerim’i tedavi eden doktorlardan rapor aldık. Nöroloji bölümü, iki hafta daha tedavisinin süreceğini söyledi fakat Galatasaray’ın hazırlık maçı kadrosuna alınmış” sözlerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...