Muslera ve Seçil Erzan'ın konuşmaları yayınlandı! Tüm detaylar ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Muslera ve Seçil Erzan'ın konuşmaları yayınlandı! Tüm detaylar ortaya çıktı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Galatasaray kalecisi Fernando Muslera'nın tutuklu yargılanan Seçil Erzan ile yaptığı konuşma ortaya çıktı. Uruguaylı kaleci " Bu  fonun  başında  Seçil  Erzan  bana fonun %35 bir getirisi olacağını söylemişti" dedi.

Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın davasında yeni detaylar ortaya çıktı.

Seçil Erzan'a yüksek faizli gelir amacıyla para veren Muslera'nın 5 Mayıs 2023 tarihinde verdiği ifade ortaya çıktı.

MUSLERA: 2011 YILINDAN BERİ SEÇİL ERZAN'I TANIRIM

Şüpheli Seçil  Erzan'ın Nestor  Fernando Muslera hakkındaki  03/05/2023 tarihli  ifadesi şu şekilde:

Fon  vaadiyle  para  aldığım  kişilerdendir.  1.200.000  USD  para  aldım,  700.000  USD  parayı  ödedim.  Kendisine 500.000 USD para borcum bulunmaktadır. Muslera'dan bu parayı Mert'in getirmesiyle şubede teslim aldım. Muslera'dan para alırken yüz yüze hiç görüşmedim ancak ödemeyi yapamayınca birkaç kez Göktürk'teki evine Mert ile gittim.

2011  yılından  beri  Seçil  Erzan'ı Denizbank  Şube  Müdürü  olarak  tanırım.  2022  yılında  Denizbank  tarafından  yatırım  amacıyla  özellikle  Aralık  ayında  sık arandım. Akabinde  Şube  Müdürü  Seçil  Erzan  tarafından yine paramın değerlendirilmesi amacıyla defalarca  kez arandım. Bana telefonda her  aramasında  "yüksek getirisi  olan  bir fon  olduğunu,  bu fonun  kurumsal  bir fon  olduğunu,  Hakan Ateş,  Mehmet Aydoğdu bu fonu yönetiyor" diyerek  beni de bu fona para yatırmaya ikna etti. Benim o dönem hem  Denizbank'ta hem  de Ziraat  Bankası'nda  hesabımda param  bulunmaktaydı.

MUSLERA BANKADAN ÇEKİP SEÇİL ERZAN'A GÖNDERMİŞ

Şöyle ki Denizbank'ta  bulunan 700.000 USD parayı Aralık ayında tam tarihini hatırlayamadığım bir günde çektim. Sonrasında  Menajerim Mert Çetin'e şube müdürü Seçil Erzan'a teslim etmesi için verdim. Mert'te bu parayı alıp aynı  gün  Seçil  Erzan'ın  Levent  Şubesi'ndeki  odasında  elden  teslim  etti.  

Sonra  Şubat  ayında  bu  kez  Ziraat Bankası'nda bulunan 500.000 USD paramı yine Seçil Erzan'a vermesi için çekip menajerim Mert Çetin'e  teslim  ettim.  Mert bu  kez  500.000  USD  parayı Seçil  Erzan'ın Levent'teki  Denizbank şubesinin  önünde kendisine  teslim  etti.

Seçil  Erzan  verdiğimiz  paralara  ilişkin  menajerim  Mert'e  bankanın  kaşe  ve  ıslak  imzalı  kendisi  tarafından  oluşturulmuş  belgeyi  vermiştir.  Bu  belgeleri  daha  sonra dosyaya  sunacağız.  Seçil Erzan  1,5-2 ay sonra fonun  getirisini almaya başlayacağımızı  söylemişti fakat aradan vaad  ettiği süre geçmiş olmasına rağmen tarafıma herhangi bir para ödemesi yapılmadı.

Muslera ve Seçil Erzan'ın konuşmaları yayınlandı! Tüm detaylar ortaya çıktı

SEÇİL ERZAN'DAN MUSLERA'YA 'PARA GÜVENDE RAHAT OL'

Bunun üzerine endişelendiğim  için menajerim  Mert'i sık  sık şubeye  gönderdim. Her  seferinde ona  "Genel Müdürlükte stopajlar hesaplanıyor, SWIFT kodları ve mailler toparlanıyor" şeklinde sözler sarf edip bizi oyalamıştır. Hatta tam  tarihini hatırlayamadığım fakat  Mart ayı içerisinde  olduğunu bildiğim zamanda  Seçil Erzan  ailemle oturduğum evime geldi bana "sen hiç merak etme, bu kurumsal bir fon, paran güvende rahat ol" şeklinde sözler söyledi.

Hatta akabinde bir kez daha ikametime geldi. Sonraki geldiğinde de tekrar bana ısrarla  "bu  kurumsal  bir  fon,  Hakan  Ateş  yönetiminde,  rahat  ol,  paranı  geri  alacaksın,  bu  kurumsal fonun zamanının şaşmasının tek nedeni deprem, bu sebeple her şey aksadı.Yoksa Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu'nun  yönettiği  bir  fon  asla  aksamazdı" şeklinde  sözler söyledi.  

'%35 KARLA PARAYI GERİ ALACAĞIMI SÖYLEMİŞTİ'

Bu  fonun  başındaki Seçil  Erzan bana fonun %35 bir getirisi olacağını söylemişti. Yani ne kadar para yatırırsam yatırdığım ana paraya ilaveten  %35  karla  parayı  geri  alacağımı  söylemişti.  Ancak  Mart  ayına  girmiş  olmamıza  rağmen tarafıma  ana para  da dahil  hiçbir ödeme  yapmadı. Sonrasında  Mart ayında  bir gün  menajerim Mert'i arayarak  "Paralar  fondan  çıktı,  sonunda  stopajlar,  vergiler  ödendi,  size  de  ödeme  yapacağım."  dedi. Sonrasında ben  menajerim Mert'i  Mart ayının son  haftası Seçil  Erzan'ın yanına gönderdim.  Mert şube  müdürü  Seçil  Erzan'ın  Levent'teki  odasına  giderek  kendisinden  vermiş  olduğum  ana  paranın  700.000 USD  parasını  tekrar  iade  etti.  Mert'te  bu  parayı  alıp  bana  getirdi  fakat  geriye  kalan  500.000  USD  paramı ve vaad ettiği parayı kesinlikle alamadım. Ben bu parayı şube müdürü Seçil Erzan'a  Denizbank'ın  kurumsal  bir  banka  olması  nedeniyle  ve  Hakan  Ateş  ile  Mehmet  Aydoğdu  gibi  isimlere güvenerek verdim. Bu sebeple başta Seçil Erzan olmak üzere, bütün banka yetkililerinden şikayetçiyim.

SEÇİL ERZAN: MUSLERA'NIN GÖKTÜRK'TEKİ EVİNE GİTTİM

Şüpheli Seçil  Erzan'ın Nestor  Fernando Muslera hakkındaki  03/05/2023 tarihli  ifadesi şu şekilde:

"Fon  vaadiyle  para  aldığım  kişilerdendir.  1.200.000  USD  para  aldım,  700.000  USD  parayı  ödedim. Kendisine 500.000 USD para borcum bulunmaktadır. Muslera'dan bu parayı Mert'in getirmesiyle şubede teslim aldım. Muslera'dan para alırken yüz yüze hiç görüşmedim ancak ödemeyi yapamayınca birkaç kez Göktürk'teki evine Mert ile gittim."

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...