NBA yıldızından Gazze'ye destek! Canlı yayında Filistin kefiyesi taktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD profesyonel basketbol ligi NBA'de Dallas Mavericks forması giyen Kyrie Irving, İsrail işgalini canlı yayında Filistin kefiyesi takarak protesto etti.

Dünyanın birçok bölgesinde farklı meslek gruplarından insanlar İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmüne tepki gösteriyor.

Dünyaca ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından bulundukları paylaşımlarla Filistin'e destek veriyor.

GAZZE'YE BİR DESTEK DE IRVİNG'DEN!

Gazze'ye bir destek de NBA yıldızlarından Kyrie Irving'den geldi. Irving, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu göstermek için Filistin kefiyesi taktı.

Yıldız basketbolcunun bu hareketi Amerika basınına yansıyan haberlerde geniş yer tuttu ve davranışın İsrail'in Gazze'de yoğunlaşan katliamlarına tepki göstermek amacıyla gerçekleştiği şeklinde yorumlandı.

YILDIZ BASKETBOLCU MÜSLÜMAN OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Yıldız basketbolcu Irving, NBA takımlarından Brooklyn Nets'te oynarken Boston Celtics'i 109-104 yendikleri bir maç sonrası Müslüman olduğunu ve Ramazan ayında oruç tuttuğunu açıklamıştı.

Ramazan ayı boyunca oruç tuttuğunu açıklayan Kyrie Irving, ''Sosyal medyada hakkımda çıkan 'Ramazan Kyrie' sözleri doğru. Evet Ramazan ayında oruç tutuyorum. Müslüman topluluğunun bir parçası olmaktan dolayı mutluyum. Bu sadece Allah'a hizmetimi adamaktır. Bana rehberlik eden bu hisle devam ediyorum. Topluluğumun bir parçası olmaktan ve doğru şeyleri yapmaktan çok mutluyum.

Eğer Müslüman toplum hakkında bir şey biliyorsanız oruç tutmak kesinlikle bunun bir parçası. Bunun bir parçası olduğum için gerçekten kutsanmış ve minnettar hissediyorum.'' sözlerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...