Newcastle United geleceğe yatırım yaptı! Yankuba Minteh için Odense'ye 7 milyon euro ödediler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Newcastle United geleceğe yatırım yaptı! Yankuba Minteh için Odense'ye 7 milyon euro ödediler

SPOR Haberleri

Premier League'de sezonu 3. tamamlayarak 21 yıl aradan sonra UEFA Şampiyonlar Ligi vizesi alan Newcastle United transfer döneminde ilk imzayı Gambiyalı genç forvet Yankuba Minteh'e attırdı. Newcastle United 17 yaşındaki Minteh için Danimarka ekibi Odense'ye 7 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

Newcastle United, Gambiyalı genç forvet Yankuba Minteh'i kadrosuna kattığını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, Danimarka temsilcisi Odense'de forma giyen Minteh'in bonservisi konusunda anlaşma sağlandığı ve uzun süreli sözleşme imzalanan 18 yaşındaki oyuncunun, gelecek sezon kiralık olarak Feyenoord'da forma giyeceği belirtildi.

İngiltere basınında yer alan haberlere göre, Newcastle United, forvet bölgesinde görev alan Minteh için Odense'ye 7 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek.

Geçen sezon kadrosuna katıldığı Odense'de 17 lig maçına çıkan Yankuba Minteh, 4 gol ve 6 asistlik performans sergilemişti.

https://twitter.com/NUFC/status/1668305035309056000

UMUT VAAD EDEN GENÇ YETENEK

Umut vaat eden forvet, 2023/24 sezonunda Hollanda şampiyonu ve diğer UEFA Şampiyonlar Ligi rakipleri Feyenoord'a kiralık olarak katılmadan önce Magpies'e geçişini resmi olarak 1 Temmuz 2023'te tamamlayacak.

Çok imrenilen bir aday olan Minteh, Danimarka Superliga'da OB formasıyla 17 üst düzey maça çıktı, 4 gol attı ve 6 asist kaydetti.

Newcastle United sportif direktörü Dan Ashworth, "Yankuba'nın yüksek potansiyeline sahip bir oyuncuyu Newcastle United'a getirdiğimiz için çok mutluyuz. Danimarka'daki ilk tam sezonunda son derece iyi iş çıkardı ve önünde gelecek vaat eden bir kariyer var. Gelişiminin bu heyecan verici aşamasında onunla çalışmayı dört gözle bekliyoruz ve nasıl performans gösterdiğini görmek için heyecanlıyız. Feyenoord, kendine ait güçlü bir gelişim geçmişine sahip bir kulüp.

İlk takımı şu an için oyuncularla desteklemenin yanı sıra, gelişmekte olan yeteneklere yatırım yapma konusunda net bir felsefemiz var ve uzun vadeli başarıyı inşa etmeye ve sürdürmeye yardımcı olacak bir oyuncu yolu sağlamak istiyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...