ÖZET İnter seyircisi önünde Milan'a 5 çekti! Hakan Çalhanoğlu da gol attı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
- Güncelleme:
ÖZET İnter seyircisi önünde Milan'a 5 çekti! Hakan Çalhanoğlu da gol attı

SPOR Haberleri  / AA

Serie A'nın 4. haftasında oynanan Milano derbisinde İnter ezeli rakibi Milan'a 5 çekti. Giuseppe Meazza'da oynanan maçta Henrikh Mkhitaryan attığı 2 gol, 1 asistle maça damgasını vururken İnter'in 4. golünü penaltıdan milli yıldız Hakan Çalhanoğlu attı. İnter bu çarpıcı galibiyetle sezona 4 maçta 4 galibiyetle başlamış oldu. Milan ise sezonun ilk yenilgisini tattı.

İnter evinde Milan'ı 5-1 mağlup ederek Serie A'da sezona 4'te 4'le başladı.

İNTER - MİLAN (5-1) ÖZET İZLE

https://twitter.com/Inter/status/1703105028880244782

MKHİTARYAN DERBİYE DAMGA VURDU

Serie A'da yeni sezona 3'te 3 yaparak başlayan iki Milano takımı, derbi mücadelesi için Giuseppe Meazza Stadı'nda kozlarını paylaştı.

Maça hızlı başlayan ev sahibi Inter, 5. dakikada Henrikh Mkhitaryan ile 1-0 öne geçti. 38. dakikada Marcus Thuram, sert şutla topu ağlara göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

İlk yarı ev sahibi takımın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarının başında oyunun kontrolünü alan Milan, 57. dakikada Rafael Leao'nun golüyle farkı 1'e indirdi: 2-1. Inter, Milan'ın bu golüne, 69. dakikada yine Mhkitaryan'ın attığı golle yanıt verdi ve skor 3-1'e geldi.

77. dakikada Lautaro Martinez'e yapılan tehlikeli hareket neticesinde penaltı kazanan Inter'de milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 79. dakikada penaltı atışını gole çevirerek, skoru 4-1 yaptı.

Karşılaşmada gol perdesini kapatan golü, yine Inter 90+3. dakikada Davide Frattesi ile buldu: 5-1.

İNTER LİDERLİK KOLTUĞUNA OTURDU

Inter, derbide ezeli rakibi Milan'ı 5-1'lik farklı skorla yenerek, ligde bu sezon çıktığı 4. maçından da galibiyetle ayrıldı. Mavi-siyahlı takım, ligde puanını 12'ye çıkartarak, liderlik koltuğunu maç fazlasıyla kaptırdığı Juventus'tan geri aldı.

Lige iyi bir başlangıç yapan Milan ise bu sezonki ilk mağlubiyetini, derbide ağır şekilde yaşadı. Haftayı puansız kapatan Milan, 9 puanla 3. sırada bulunuyor.

Bu arada, Inter kadrosundaki milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, ilk 11’de başladığı karşılaşmada eski takımı Milan'a penaltıdan 1 gol atarken, 81. dakikada yerini Kristjan Asllani’ye bıraktı. Interli taraftarlar, Çalhanoğlu'nu oyundan çıkarken performansından ötürü alkışladı.

ÖZET İnter seyircisi önünde Milan'a 5 çekti! Hakan Çalhanoğlu da gol attı

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...