Patrick van Aanholt resmen PSV'de! Galatasaray'da gözden düşmüştü...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Patrick van Aanholt resmen PSV'de! Galatasaray'da gözden düşmüştü...

SPOR Haberleri

Patrick van Aanholt, Hollanda'nın PSV takımına satın alma opsiyonuyla kiralandı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un gözden çıkardığı 32 yaşındaki sağ bek, futbola başladığı ve taraftarı olduğu kulübe geri dönmüş oldu. Patrick van Aanholt bu sezon Süper Lig'de 10 maçta forma giyip 2 asist yapmıştı.

Galatasaray, Hollandalı sol beki Patrick van Aanholt'un PSV Eindhoven takımına 1 yıl daha kiralandığını duyurdu.

Sarı-Kırmızılılar'ın Patrick van Aanholt'un transferi ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“Profesyonel Futbolcumuz Patrick John Minguel Van Aanholt'un 2023-2024 futbol sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda PSV N.V. Kulübü ile anlaşmaya varılmıştır.”

https://twitter.com/PSV/status/1633497847743102977

 

HEM SAVUNMADA HEM HÜCUMDA İŞ YAPAR

Eredivisie'de şampiyonluk mücadelesi veren teknik direktör Ruud van Nistelrooy yönetimindeki PSV, transferin ardından resmi sitesinde Van Aanholt'la ilgili yaptığı haberde yönetici Earnest Stewart'ın görüşleri yer aldı:

"Patrick, PSV'de görmek istediğimiz gibi bir kanat savunucusu; Hücum sevgileri kuvvetli ama aynı zamanda savunma nitelikleri de var. Ayrıca kadromuza biraz deneyim katıyor. Bu sebeplerden dolayı onunla daha uzun süre çalışmaya devam etmek istedik.”

Patrick van Aanholt resmen PSV'de! Galatasaray'da gözden düşmüştü...

Geçen sezon 47 resmi maçta 3 gol ve 3 asistle oynayan Van Aanholt bu sezon Galatasaray formasını 10 maçta giydi ve 2 asist yaptı.

YABANCI KURALI ETKİLİ OLDU

Süper Lig'deki 8+3 kuralı nedeniyle 3 yerli oyuncu oynatması gereken teknik direktör Okan Buruk sol bek Van Aanholt'u keserek Emre Taşdemir ve Kazımcan Karataş'a şans verdi. Özellikle Emre Taşdemir'in formu Sarı-Kırmızılılar'ı sevindirdi.

İki yerli sol bekin yükselen grafiği Galatasaray'ın Van Aanholt ile yolları ayırmak istemesine neden oldu. Yönetim, tecrübeli futbolcudan kendisine kulüp bulmasını istedi.

2021 yazında Premier League ekibi Crystal Palace'tan ayrılan ve boşan çıkan Patrick van Aanholt, Fatih Terim'in isteğiyle sarı-kırmızılı ekibe imza atmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...