Portekiz golün Cristiano Ronaldo'ya yazılmasını istedi! Temas var mı yok mu?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Portekiz golün Cristiano Ronaldo'ya yazılmasını istedi! Temas var mı yok mu?

SPOR Haberleri

Portekiz Futbol Federasyonu, Uruguay'a atılan ilk golün Cristiano Ronaldo'ya yazılması için FIFA'ya başvurdu. Portekiz'in 2-0 kazanarak gruptan çıkmayı garantilediği maçta Bruno Fernandes'in ortasına yükselen Ronaldo'nun saçlarına değip değmediği tartışılan top gol olmuş, 38 yaşındaki süper yıldız büyük bir sevinç yaşamıştı. Ancak FIFA bu golü kimseye değmediği gerekçesiyle Bruno'ya yazdı. Ronaldo'nun kariyeri açısında kritik önemdeki golün sahibinin değişmesi bekleniyor.

2022 Dünya Kupası'nda ilk maçında Gana'ya attığı golle 5 farklı Dünya Kupası'nda gol atmayı başaran tek futbolcu olarak tarihe geçen Cristiano Ronaldo'nun Uruguay maçında gol atıp atmadığı tartışılıyor.

Sosyal medyayı ikiye bölen tartışmanın konusu, Bruno Fernandes'in Uruguay maçındaki ilk goldeki ortasında topun Ronaldo'ya temas edip etmediği. Farklı açılardan yıldız ismin saçlarına değmiş gibi görünen top bazı açılardan değmemiş gibi görünüyor.

RONALDO İÇİN KRİTİK ÖNEMDE

FIFA önce golü Ronaldo'ya yazdı ancak kısa süre sonra stadyumdaki dev ekranda Bruno Fernandes'in adı göründü. Ronaldo bu duruma isyan etti. Dünya Kupası'nda kariyerinde 18 maça çıkan Ronaldo'un 8 golü bulunuyor. Portekiz'in bir diğer efsanesi Eusebio'nun ise 9 Dünya Kupası golü bulunuyor.

Portekiz golün Cristiano Ronaldo'ya yazılmasını istedi! Temas var mı yok mu?

BRUNO FERNANDES: ASİST SANDIM

Manchester United'ın yıldızı Fernandes maçtan sonra yaptığı açıklamada "Topa kimin dokunduğunun önemli olduğuna inanmıyorum. Cristiano'nun topa dokunduğunu ve ona asist yaptığımı sanıyordum ama önemli olan tek şey pas atmış olmam." demişti.

Portekiz basınındaki haberlere göre, Portekiz Futbol Federasyonu, Uruguay'a karşı attığı ilk golü Cristiano Ronaldo'nun attığını göstermek için FIFA'ya bir kanıt sunacak.

TEMAS YOK AÇIKLAMASI

2022 Dünya Kupası futbol topunun resmi markası, kullanılan son teknolojiyle soru işaretlerini kaldırdı. Topun içine yerleştirilen sensörlerin, top havalandıktan sonra Ronaldo'ya değmediği açıklandı.

Yüksek hassasiyetli bu sensör VAR kararlarına da yardımcı oluyor. Dünya Kupası'nda ayrıca yarı-otomatik VAR sistemi de kullanılıyor.

Portekiz golün Cristiano Ronaldo'ya yazılmasını istedi! Temas var mı yok mu?

RONALDO İSTANBUL'DA

Dünya futbol tarihinin en iyi futbolcusu olarak gösterilen Cristiano Ronaldo'nun balmumu figürü kalıcı olarak İstanbul'a getirildi.

Manchester United ile yollarını ayıran ve Dünya Kupası bitiminde transferi netleşecek olan Cristiano Ronaldo'nun figürü New York’taki lansmanından 10 gün sonra, İstanbul'daki hayranlarıyla buluştu.

Bir ayı aşkın süredir devam eden 'Madame Tussauds İstanbul'da görmek istediğiniz ünlü isim kim?' anketinde açık ara oy oranıyla Cristiano Ronaldo ilk sırada geldi. Kalıcı olarak getirilen figür, ilk gün itibariyle ziyaretçi akınına uğradı. Ronaldo’nun figürü, Portekiz milli takımının yeşil ve kırmızı ev sahibi forması ve futbolcunun Dünya Kupası’nda da ayağında olan kramponlarını giyiyor. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...