Rekor canavarı Enner Valencia

- Güncelleme:
Rekor canavarı Enner Valencia

SPOR Haberleri

Kariyerinin en parlak dönemini yaşayan Enner, herkesi sollamakta kararlı. Fenerbahçe tarihinin en golcü 10. ismi olan yıldızın yeni hedefi Alex’i geçmek…

Konya ağlarını iki defa havalandırarak, 50 gollü Fernandao’yu sollayıp Fenerbahçe tarihinin en skorer 10. ismi olan Enner Valencia rekora doymuyor. Erling Haaland’ın (27) ardından Avrupa liglerinin en çok gol atan (22) oyuncusu olan Ekvadorlu yıldızın yeni hedefi Fenerbahçe’nin efsanevi kaptanı Alex de Souza’nın rekorunu kırmak. Valencia ligin kalan haftalarında 7 defa daha ağları havalandırırsa Alex de Souza’nın krallığa ulaştığı 2010-11’deki 28 gollük performansı tarihe gömmüş olacak. 

EFSANELERLE YARIŞIYOR

51 gollü Valencia, en golcü isimler listesinde Tanju (54), Nobre (55), Oğuz Çetin (57) gibi isimleri geçme fırsatına da çok yakın. Alex’in krallık rekoruna 7 golü kalan Enner Valencia, ligde 8 gol atması hâlinde, Aykut Kocaman’ın 29 gollük performansını da aşarak bir sezonda en çok gol atan isim olarak adını tarihe yazdıracak. Ekvadorlu kral olursa, sarı lacivertli formayla bu başarıyı yaşayan 10. oyuncu olacak. Ligde 41 golle Serhat Akın’ı yakalayan Valencia, bu kulvarda Fenerbahçe’nin en skorer 18. oyuncusu. 

61 DAKİKADA BİR GOL ATIYOR

Valencia 22 golle, Avrupa liglerinde 27 gollü Haaland’dan sonra en skorer oyuncu durumunda. Ancak dakika başına gol ortalamasında Ekvadorlu’dan iyisi yok. 24 maçta bin 941 dakika sahne alan Haaland 72 dakikada bir gol ortalamasıyla oynarken, 19 maçta bin 341 dakika görev yapan Valencia’nın 61 dakikada bir golle zirvede yer alıyor.

HER YERDE AĞLARI BULUNUYOR

Fenerbahçe forması ile bu sezon, lig, Avrupa ve Türkiye Kupası’nda ağları havalandıran Enner Valencia, Ekvador Millî Takımı’yla boy gösterdiği Dünya Kupası’nda da hız kesmemişti. 33’lük yıldız Fenerbahçe ile 31 maçta 25 gol, 6 asistlik performans sergilerken, FIFA 2022’de de 3 maça 3 gol sığdırdı.

HENÜZ İMZA ATMADI

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Enner Valencia, çok sayıda teklif almasına rağmen önceliği F.Bahçe’ye veriyor. Sarı lacivertliler de Türkiye’den ayrılmak istemeyen Ekvadorlu yıldıza bir yılı opsiyonlu iki yıllık yeni mukavele önerdi ama henüz anlaşma sağlanmış değil. 33 yaşındaki golcünün Brezilya’ya gideceği ileri sürülmüştü.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...