Samsunspor deplasman fobisini Alanya'da yendi, Kupa'da son 16'ya kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Samsunspor deplasman fobisini Alanya'da yendi, Kupa'da son 16'ya kaldı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Süper Lig'de deplasman performansı çok eleştirilen Samsunspor, Kupa'da Alanyaspor'u deplasmanda 1-3 mağlup ederek tur atlamayı başardı.

Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda eşleştiği Alanyaspor'u uzatmada mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı. Alanya'da normal süresi 1-1 biten maçın uzatma bölümünde 2 gol atan Karadeniz ekibi deplasman fobisini de yenmiş oldu.

SONER AYDOĞDU TURU GETİRDİ

Alanyaspor 16'de Eren Altıntaş'ın golüyle öne geçti ve ilk 1-0 sona erdi. Samunspor 74. dakikada Muhammed Gümüşkaya’nın golüyle 1-1'i yakaladı.

Kırmızı-Beyazlılar'da 92. dakikada Berhan’ın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Soner Aydoğdu topu ağlara gönderdi, 1-2 oldu. 120. dakikada sağ kanatan ceza sahasına giren Muhammet Ali'nin çaprazdan vuruşunda top ağlarla buluştu ve Samsunspor 1-3'le tur atladı.

Samsunspor deplasman fobisini Alanya'da yendi, Kupa'da son 16'ya kaldı

GİSDOL: GALİBİYETİ HAK ETTİK

Yılport Samsunspor'da teknik direktör Markus Gisdol, dakikalar geçtikçe daha iyi bir oyun ortaya koydukları maçta hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Gisdol, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, mücadelede normalden farklı olarak bazı değişiklikler yaptıklarını belirtti.

Geçen hafta oynadıkları lig maçından dolayı kendini yorgun hisseden oyuncularının olduğunu anlatan Gisdol, "Geçen haftalarda çok forma şansı bulamayan bazı oyuncular için bu tür maçlar büyük şans oluyor. En iyi yapıyı bulmak için maç başlayınca biraz zamana ihtiyacımız oldu. Dakikalar geçtikçe oyunumuzu daha iyi oynamaya başladık ve bu galibiyeti hak ettik. Oyuncularımı kutluyorum. Umarım bir sonraki maçı kendi evimizde oynarız." diye konuştu.

Hakemler: Alper Akarsu, Murat Temel, Özcan Sultanoğlu

Alanyaspor: Yavuz Aygün, Miguel Lima, Furkan Bayır, Yunus Bahadır (Florent Hadergjonaj dk. 77), Nicolas Janvier (Jure Balkovec dk. 91), Pione Sisto (Emirhan Çavus dk. 106), Fatih Aksoy, Richard, Eren Altıntaş (Yusuf Özdemir dk. 72), Carlos Eduardo (Oğuz Aydın dk. 110), Duvan Cordova (Novais dk. 77)

Yedekler: Yusuf Karagöz, Fidan Aliti, Efecan Karaca, Muhammet Ali Apaydın

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Samsunspor: Jakub Szumski, Haluk Mustafa, Yunus Emre, Soner Gönül, Enes (Muhammet Ali dk. 46), Osman Çelik, Soner Aydoğdu (Alper Efe Pazar dk. 104), Dimata (Mehmet Ali Kablan dk. 120), Muhammed (Kerem Fidan dk. 119), Bola, Ercan Kara (Berhan Deniz dk. 63)

Yedekler: Halil Yeral, Alper Efe Pazar, , Emre Köroğlu

Teknik Direktör: Marcus Gisdol

Goller: Eren Altıntaş (dk. 16) (Alanyaspor), Muhammed Gümüşkaya (dk. 74), Soner Aydoğdu (dk. 92) (Samsunspor)

Sarı kartlar: Jure Balkovec (Alanyaspor), Fatih Aksoy, Emirhan Çavus, Yunus Emre, Muhammet Ali Özbaskısı (Samsunspor)

Samsunspor deplasman fobisini Alanya'da yendi, Kupa'da son 16'ya kaldı

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...