Şans bize güldü

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Şans bize güldü

Spor Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türk futbolunun faal olarak en tecrübeli isimlerinden biri olan, ofansif futbolu benimsemesiyle bilinen Şenol Güneş...

MURAD TAMER YAZDI... Maçtan önceki basın toplantısında “Kimseye ezilerek oynamadık” diyen Şenol Güneş... Ben ilk defa hocanın takımını bu kadar edilgen bir anlayışıyla sahaya çıkardığına şahit oldum. Deplasmanda olduğun için kontraatak futbolunu tercih edebilirsin ama takımın bu kadar temassız oynamasına izin vermemelisin. Brugge takımı orta sahayı sağlık koşusu yapar gibi geçerken en azından göz teması kurabilirdi siyah beyazlılar ama herkes kafasını çime gömmüştü sanki.

Gole yaklaşamadık

Neyse ki Brugge üç net pozisyon bulduğu ilk yarım saatteki baskısından gücünü ekonomik kullanmak için vazgeçti de nefes aldık. İlk yarıda Beşiktaş’ın gole en çok yaklaştığı an Muleka’nın taca çıkan şutuydu, düşünün artık. Demir Ege Tıknaz’ın ligde daha yeni farklı bir mağlubiyet alınmışken, yani takım istim üzerindeyken böylesi kritik bir deplasmanda kullanılması da çok riskliydi. 18 yaşındaki oyuncu ayaklarının titremesini engellemeye çalışmaktan kafasını sahaya veremedi. Rashica da böyle devam ederse ikinci Jeremain Lens vakası yaşatabilir.

Bu korku neden?

Beşiktaş’ın dünkü rakibi Manchester City, Arsenal falan değildi. Dolayısıyla bu kadar defansif bir anlayışa gerek yoktu bir puan için. Hele hele Rashica ve Muleka’yı çıkarıp iki savunmacıyı oyuna alınca Aboubakar ileride yalnızlığa mahkûm oldu. Brugge üst üste goller kaçırdıkça tek umudumuz ‘atamayana atarlar’ kuralıydı... Geriye düştükten sonra da atacak gibi değildik ama neyse ki Cenk Tosun çıkıp paşalığını yaptı da bu kadar olumsuz geçen bir gecede en azından bir puana sevinmiş olduk. 

MAÇIN ADAMI: Mert Günok

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...