Şenol Güneş'ten ikincilik sözleri... Beşiktaş şampiyonluğa resmen havlu attı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şenol Güneş'ten ikincilik sözleri... Beşiktaş şampiyonluğa resmen havlu attı

SPOR Haberleri

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluk yarışında rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin daha avantajlı olduğunu ifade ederek, ikincilik şanslarının olduğunu söyledi. Zirvenin 14 puan gerisinde kalan Siyah-Beyazlılar'da şampiyonluk hedefinin suya düştüğü ilk kez resmi bir ağızdan açıklanmış oldu. Beşiktaş son 2 sezondur Şubat ayında şampiyonluk mücadelesinden kopuyor.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 14. hafta erteleme maçında sahasında karşı karşıya geldiği Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

GÜZEL FUTBOL EDEBİYATI

Maçı daha fazla isteyen taraf olduklarının altını çizen Şenol Güneş, “Maç kazanmamız gerekiyordu kaybettiğimiz 2 puan var ama güzel futbolla oyunun güzelliğini tribüne yansıtmak gerekiyordu. Yaşanan felaketi paylaşmak için oraya geldiler o duyguyu dışarı vurdular. Onu sonuçla iyi hale getirebilirdik en azından acılar o anda unutulurdu. İlk yarıda oyun olarak çok yavaş ve temposuzdu. Kapanan takıma karşı hızlı oynamamız gerekiyordu.

İkinci yarı daha baskılı ve isteyen takımdık kanatlardan gelen ortalarla kötü ortalardı. Pozisyonlar bulduk. Şut fazla atmamız gerekiyordu. Penaltı kaçması da tuzu biberi oldu. İki takıma bakarsan biz daha fazla istedik, kazanabilirdik. Kaybedilen 2 puan var. Takım olarak kaybettiğimiz 2 puanın üzüntüsü de ek yük olarak geldi” diye konuştu.

Şenol Güneş'ten ikincilik sözleri... Beşiktaş şampiyonluğa resmen havlu attı

KEVİN NKOUDOU'NUN DURUMU

N’Koudou’nun kadroda yer almamasıyla ilgili yöneltilen soruya Güneş, “Bu maçta kadroda yoktu, şu anda düşünmediğimiz oyuncu diyebiliriz. Elimizde oynayanlar bu hafta 6 oyuncu kadroda olabilirdi. Bugün ısınırken sakatlığımız oldu. N’Koudou’nun sıkıntısı yok. Gitme durumu var gidip gitmeyeceğine kendi karar verecek” şeklinde cevap verdi.

SEMİH KILIÇSOY İLK KEZ OYNADI

Antalyaspor karşısında kadroda yer alan ve süre alan genç futbolcu Semih Kılıçsoy ve diğer oyuncularla ilgili Şenol Güneş, “Kadro değişikliği olabiliyor. Aldığımız her oyuncu katkı yapsın istiyoruz yaşına başına bakmaya gerek yok. Bu hafta 6 oyuncu yok haftaya 6’sı kadroya girer. Bir de Ege var, o da yetenekli oyuncu. Berkay da iyi. Hücumda arayışımız oldu. Semih de antrenmanda, hazırlık maçlarında iyiydi. Sahada da yanıltmadı. Yapabilecek potansiyeli var. Verimine bakarız, yaşına bakmayız” ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'IN İKİNCİLİK ŞANSI

Şenol Güneş, şampiyonluk yarışı ile ilgili gelen soruya ise şu cevabı verdi:

“Bugünkü kaybı beklemiyordum. Sivas, Karagümrük hayal kırıklığıydı. Daha olumlu hızlı başlar diye düşündüm. Sahamızda puan kaybı aklıma gelecek bir şey değil. Dolayısıyla üstümüzdekilerin avantajı daha fazla. Beşiktaş ismi zaten şampiyonluğa oynar. Bugünkü koşullar bizi yaralamıştır. Deprem, ölüm sıkıntı var ama biz de kendi içimizde bunu yaşıyoruz. Üzgünüz bu taraftara sonuç ve oyun borcumuz var.

Takımı taşıyanı taşırız. Bu takımın başarıya ihtiyacı var. Puan olarak üzerimizde Galatasaray ve Fenerbahçe daha önde ikincilik şansımız olabilir. Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Kazanmamız için gerekeni yaptık mı derseniz beceri oyun, pozisyon üretmeyi daha fazla yapmamız gerekiyor. Gol yiyen takımdık bunu keselim derken gol atmada da sıkıntı çektik. Ankaragücü maçı ile yeniden galibiyet serisi yapmak istiyoruz."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...