Sevilla Sportif Direktörü Monchi: Fenerbahçe, Avrupa futbolunun bir klasiği

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sevilla Sportif Direktörü Monchi: Fenerbahçe, Avrupa futbolunun bir klasiği

SPOR Haberleri

Sevilla Sportif Direktörü Ramon Rodrgiuez Verdejo Monchi, Fenerbahçe eşleşmesini değerlendirirken Sarı-Lacivertliler için övgü dolu ifadeler kullandı. Arjantinli futbol adamı "Fenerbahçe, tecrübesiyle ve üst sınıf maçlar oynamaya alışık olmasıyla Avrupa futbolunun bir klasiği. PSV Eindhoven eşleşmesine çok benzer bir eşleşme olacak" dedi.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe ile eşleşen İspanya'nın Sevilla kulübünün ünlü Sportif Direktörü Ramon Rodrgiuez Verdejo Monchi, çok zorlu bir tur olacağını söyledi.

Monchi, Fenerbahçe eşleşmesi ile ilgili İspanyol basınına yaptığı değerlendirmede, "Fenerbahçe, tecrübesiyle ve üst sınıf maçlar oynamaya alışık olmasıyla Avrupa futbolunun bir klasiği. PSV Eindhoven eşleşmesine çok benzer bir eşleşme olacak. Sahasında çok zorlu olan bir rakip, çok sıcak bir taraftar grubunun desteğine sahip ve tüm maç boyunca susmuyorlar. Bu seviyede maçlarda oynama tecrübesine sahip futbolcuları var." diye konuştu.

İSTANBUL'DAKİ RÖVANŞTAN KORKUYORLAR

Tur maçlarında ikinci karşılaşmayı hep kendi evlerinde oynamayı istediklerini ancak Fenerbahçe karşısında böyle olmayacağını aktaran Monchi, İstanbul'a daha garantili gidebilmek için ilk maçta iyi bir sonuç elde etmeyi, Karim Rekik ve Loic Bade gibi futbolcularının sakatlık sorununun sona ermesini umduklarını kaydetti.

Fenerbahçe'nin Szalai, Batshuayi ve Altay Bayındır gibi önemli futbolcularının olduğunu söyleyen Monchi, "Bizi çok zorlayacak bir takım." şeklinde konuştu.

SEVİLLA - FENERBAHÇE MAÇLARI NE ZAMAN?

İki takım arasındaki ilk maç 9 Mart'ta Ramón Sánchez Pizjuán Stadyumu'nda, ikinci maç ise 16 Mart'ta Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak.

FENERBAHÇE ELEMİŞTİ

Fenerbahçe'nin 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı elediğini de hatırlayan İspanyol Sportif Direktörü, "İlk maçta iyi bir sonuç elde etmemize rağmen burada çok zorlandık ve penaltılarda elendik." açıklamasında bulundu.

Monchi, "UEFA Avrupa Ligi'nin bu yeni formatıyla çok önemli eşleşmeler olacak ve kupanın favorisi olarak gösterilen bazı önemli takımlar elenecektir." görüşünü savundu.

Sevilla Sportif Direktörü Monchi: Fenerbahçe, Avrupa futbolunun bir klasiği

2008'deki eşleşme penaltılara gitmiş, Volkan Demirel tarihi maçta 3 penaltı kurtarmıştı.

VOLKAN DEMİREL EŞLEŞMEYE DAMGA VURMUŞTU

Fenerbahçe'nin kurada İspanyol ekibini çekmesi 2008 yılındaki eşleşmeyi hatırlattı.

2007-2008 sezonunda G Grubu'nda Inter, PSV ve CSKA Moskova ile aynı grupta yer alan temsilcimiz bu grubu 11 puanla İtalyan devi Inter'in arkasında 2. sırada bitirmişti.

Sarı-lacivertliler, son 16 turunda ise H Grubu'nu lider olarak tamamlayan Sevilla ile eşleşmişti. Kadıköy'deki ilk maçı Fenerbahçe 3-2 kazanmıştı. 

Sevilla'da oynanan rövanş maçını ise İspanyol ekibi 3-2 kazandı ve maç uzatmalara kalmıştı. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca karşılaşma penaltılara kalmıştı.

FENERBAHÇE ÇEYREK FİNALDE CHELSEA'YE ELENDİ

Penaltılara ise Fenerbahçe'nin file bekçisi Volkan Demirel, damga vurmuştu.  

Fenerbahçe adına Vederson, Aurelio ve Kezman penaltıları gole çevirirken, Edu penaltı atışını kaçırmıştı. Sevillya da ise Kanoute penaltıyı gole çevirirken, Escude, Maresca ve Alves'in vuruşlarını Volkan kurtarmıştı.

Bu sonuçla Fenerbahçe turu geçerek Sevilla'yı elemişti. Çeyrek finalde Chelsea ile eşleşen sarı-lacivertliler, evindeki maçı 2-1 kazandı ancak deplasmanda 2-0 mağlup olarak İngiliz devine elendi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...