Son Dakika! CEV Şampiyonlar Ligi'nde Türk finali: Eczacıbaşı Dynavit - VakıfBank

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son Dakika! CEV Şampiyonlar Ligi'nde Türk finali: Eczacıbaşı Dynavit - VakıfBank

SPOR Haberleri

CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 3-0 kaybettiği maçın rövanşında Fenerbahçe Opet'i 3-0 yenen VakıfBank, altın seti de 15-12 kazanarak finalde Eczacıbaşı Dynavit'in rakibi oldu.

VakıfBank 9. kez finalde! Sarı-Siyahlılar, CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında Fenerbahçe OPET'i 3-0 mağlup etti. Fenerbahçe OPET ilk maçı 3-0 kazanmıştı. Guidetti'nin takımı Altın Set'i de 15-12 kazanarak, adını finale yazdırdı. Türk finalinin adı: Eczacıbaşı-VakıfBank oldu.

https://twitter.com/VakifBankSK/status/1646570669679804418

Salon: Burhan Felek Vestel

Hakemler: Paul Catalin Szabo-Alexi (Romanya), Nurper Özbar (Türkiye)

Fenerbahçe Opet: Carneiro, Fedorovtseva, Vuchkova, Vargas, Ana Cristina, Eda Erdem Dündar (Gizem Örge, Lazareva, Buse Ünal, Meliha Diken, Cansu Çetin, Aslı Kalaç)

VakıfBank: Ogbogu, Cansu Özbay, Gabi, Zehra Güneş, Egonu, Bajema (Ayça Aykaç, Derya Cebecioğlu, Daalderop)

Setler: 22-25, 14-25, 22-25

Altın set: 12-15

Süre: 92 dakika (25, 22, 25, 20)

CEV ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ NE ZAMAN?

Avrupa'nın kulüp düzeyindeki en prestijli organizasyonundaki Türk derbisine iyi başlayan Fenerbahçe Opet, etkili servisleri sonucunda bulduğu sayılarla 8-3 öne geçti. Rakibine Gabi ve Egonu'nun sayılarıyla karşılık veren VakıfBank, skoru 15-15 olarak eşitledi. Takımlar daha sonra karşılıklı sayılar üretirken, VakıfBank son bölümünü daha iyi oynadığı ilk seti 25-22 üstün tamamladı.

Etkili performansını maçın ikinci setine de taşıyan VakıfBank, bloklardaki üstün mücadelesiyle 9-4 öne geçti. Rakibiyle oynadığı ilk maça göre daha iyi servis kullanan VakıfBank, oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat bir şekilde sayı bulmaya devam ederek ikinci seti de 25-14 aldı ve durumu 2-0'a getirdi.

Resim

VARGAS FENER'E YETMEDİ

Fenerbahçe Opet üçüncü sete 3-0'lık seriyle başlarken, Gabi'nin üstün performansıyla rakibine karşılık veren VakıfBank kısa sürede skoru 9-8 olarak lehine çevirdi. Vargas'ın bireysel çabasıyla oyunda kalmaya çalışan Fenerbahçe Opet karşısında iyi mücadelesini sürdüren VakıfBank, bu seti de 25-22 aldı. Böylece 3-0 VakıfBank'ın üstünlüğüyle sona eren maçta altın sete geçildi.

Çekişmeli geçen altın seti de 15-12 kazanan VakıfBank, adını finale yazdırdı.

VakıfBank ile Eczacıbaşı Dynavit'in karşı karşıya geleceği CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali, 20 Mayıs Cumartesi günü İtalya'nın Torino kentinde yapılacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...