Sow, Fenerbahçe'yi Sivas'ta da ipten aldı

Sivasspor karşısında Mehdi ve Cicinho'nun golleriyle 2 defa geriye düşen F.Bahçe, önce Diego sonra Webo ile skoru eşitledi. Son sözü 87'de Sow söyledi
Eskişehir'de tökezleyen, Balıkesir'de kan terleyen Fenerbahçe, son 3 sezondur galibiyet yüzü görmediği Sivas'ta yine ecel terleri döktü, son anda Sow'la güldü. Çekinerek ama umutlu gitmişti sarı-lacivertliler Sivas'a. Son 3 sezonda evinde Fenerbahçe'ye 1 puan veren Yiğidolar bu seriyi geliştirmek, şampiyonluk sevdalısı Kanarya ise 3 puan hasretini dindirmek istiyordu. Amacına ilk yaklaşan Sivas oldu. Henüz 8. dakikada Batuhan'la başlayan atağı Burhan sürükledi Taouil bitirdi: 1-0. Ancak gol anonsu yapılırken Fenerbahçe'nin cevabı geldi. 9'da soldan Alper ortaladı, arka direkte Diego tamamladı: 1-1. Oyun dengede giderken, Balıkesir maçında yediği hatalı gollerle tepki toplayan Volkan, Cicinho'nun kullandığı frikiği kapattığı köşeden buyur etti: 2-1.
Son sözü Sow söyledi
Bu şok golle oyundan düşen sarı-lacivertliler, 29'da Burhan Eşer'in kaçırdığı mutlak fırsatla tekrar moral buldu ve karşılaşma normal seyrine döndü. İkinci yarıda ise Emenike-Webo değişikliği etkisini anında gösterdi. 48'de Webo'nun mükemmel vuruşunda Ertuğrul mutlak golü önlerken, 51'de Mehmet Topal'ın sol çaprazdan kale içine çevirdiği meşin yuvarlak Sow ve Webo'nun çabasına rağmen direk dibinden auta gitti. 54'te Aatıf'ın vuruşunu Volkan, 74'te Egemen'in uçan kafasını Ertuğrul önledi. Dakikalar azaldıkça Fenerbahçe'nin baskısı arttı. 87'de Egemen'in indirdiği topta Sow bitirici vuruşu yaptı: 3-2. Fenerbahçe iki kez geriye düştüğü maçı kazanarak şampiyonluk sevdasını kovalamayı sürdürdü.
Üç sezonda 44 gol
Moussa Sow bu sezon Süper Lig'de oynadığı 29 maçta 14 gole ulaştı. Senegalli yıldız böylece son 3 sezonda 44 gole imza attı. 2012-13 sezonunda 31 maçta 15 gol atan Sow, geçen sezon da 30 maçta 15 gol bulmuştu. Moussa Sow bu sezon 29 maçta 14 gole ulaştı ve Süper Lig'de 102 maçta toplam 51 golle vazgeçilmezliğini ispat etti.
Kaybetsek kötü olacaktı
Dün zafer golünün sahibi olan Moussa Sow maç sonrası, "Zor olmasını bekliyorduk ama kazanmak zorundaydık. Çok mutluyuz. Üzerimizden büyük bir yük kalktı" derken, "Eğer bu maçı kazanamasaydık bizi çok kötü günler bekliyordu. İki maçta kalemizde 5 gol gördük belki de bu konuda hatalarımızı kapatmaya çalışmamız lazım. Demba Ba ile yakınız ama umarım ki şampiyon Beşiktaş değil biz oluruz" şeklinde konuştu.
G.SARAY- 67
Mersin (D)
Gençlerbirliği
Beşiktaş
Ç.Rizespor (D)
F.BAHÇE-66
K.Erciyesspor
Mersin (D)
Başakşehir (D)
Kasımpaşa
BEŞİKTAŞ-64
Gaziantepspor
Akhisar (D)
Konyaspor
Galatasaray (D)
Gençlerbirliği





