İZLE | Suudi Arabistan'daki Süper Kupa öncesi İstiklal Marşı'nın prova görüntüleri ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Fenerbahçe - Galatasaray Süper Kupa maçı, Atatürk tişörtleri ve pankartına izin verilmediği iddiasıyla oynanmamıştı. Kulüpler, karara tepki göstererek İstanbul'a dönme kararı almıştı. Tarihi geceden hemen sonrasında sosyal medyada yayılan görüntüler tartışma konusu oldu.

Fenerbahçe ve Galatasaray, Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi Atatürk tişörtleri ve pankartlarının içeri sokulmamasına tepki göstererek sahaya çıkmamıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu, maç öncesi İstiklal Marşı'nın çalınmayacağına yönelik haberleri yalanlayarak daha önce yapılan protokolün gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Riyad'da oynanması beklenen ancak ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasına yönelik, milletin ortak değer ve hassasiyetleri üzerinden yürütülen dezenformasyon kampanyalarına itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

İZLE | Suudi Arabistan'daki Süper Kupa öncesi İstiklal Marşı'nın prova görüntüleri ortaya çıktı

KULÜPLERİN SON İSTEĞİ KABUL EDİLMEDİ

TFF ile Suudi Arabistanlı yetkililer arasında sahada ve tribünlerde uyulacak kurallara ve esaslara ilişkin 20 Ekim 2023'te bir protokol üzerinde mutabakata varıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Sözleşmede FIFA, AFC, UEFA ve diğer uluslararası futbol düzenleyici ve yönetici kuruluşların kurallarının geçerli olacağı belirtilmiştir. TFF ve Suudi Arabistan yetkilileri, söz konusu müsabakanın bir milli maç olmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olması dolayısıyla İstiklal Marşı okunması ve Türk bayraklarının kullanılmasına yönelik uzlaşıya varmışlardır

Kulüpler, maçın hemen öncesinde takımların sahaya ısınmak için Mustafa Kemal Atatürk tişörtleriyle çıkma ve üzerlerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkma taleplerinin TFF ile Suudi yetkililer arasında daha önceden yapılan protokole eklenmesini talep etmişlerdir. Suudi Arabistanlı yetkililer, daha önce TFF ile yaptıkları anlaşmayla uluslararası yönetmelikler ve düzenlemeleri gerekçe göstererek maçın hemen öncesinde bu talepleri mevcut protokole eklemeyi kabul etmemiştir."

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
A. A. 30 Aralık 2023 16:33

Şimdi her ülkenin kendine göre hassasiyetleri, bir de kanunları var. Onlara uymak zorundasınız. Tft ne anlaşmışsa ona da duymanız gerekir. Türk halkı kanunsuzluğa yatkın bir millet. Siz oraya Atatürk veya ülke, veya bir ülke siyaseti propagandası yapmak için gitmediniz. Siz oraya nihayet bir maç yapmaya gittiniz. O ülkenin kanun ve kurallarına uymak zorundasınız.

Sonraki Haber Yükleniyor...