Süper Kupa'nın yeri değişmez

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Süper Kupa'nın yeri değişmez

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

G.Saray ve F.Bahçe başkanlarıyla görüştüklerini ve imza yetkisi aldıklarını söyleyen Büyükekşi “En çok parayı Suudi Arabistan verdi. Biz kulüpleri düşünüyoruz” dedi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, lig ve kupa şampiyonunu karşı karşıya getirecek Süper Kupa organizasyonu için alınan bir karar olduğunu ve artık değişmesinin mümkün görünmediğini söyledi. Radyospor’a konuşan Büyükekşi her iki kulübün divan kurulu toplantılarında Türkiye’de oynanması yönünde tavsiye kararı çıktığını ancak kulüplerden resmî bir başvurunun gelmediğini hatırlatırken “TFF olarak, ‘Size ek gelir kazandırmak istiyoruz, var mısınız yok musunuz?’ diye sorduk. Başkanlar Ali Koç da Dursun Özbek de ‘Varız’ dediler. İki kulüp, TFF’ye imza yetkisi verdi. O yüzden biz rahatız” dedi.

İLERİDE DÖRTLÜ TURNUVA

“Ağustos ayından bu yana maçın nerede oynanacağı biliniyordu” diyen Büyükekşi “Almanya, İngiltere, Arabistan ve Azerbaycan’dan ciddi teklifler vardı. Almanya ile İngiltere üzerinde çok durduk. Güvenlik problemi sebebiyle iki ülkeyi elemek zorunda kaldık. En iyi teklifi de Suudi Arabistan verdi. Sıcak para oradan geldi. Kulüplerin de bu paradan yararlanmaları için teklife ‘evet’ dedik. Dörtlü turnuva için 50-100 milyon avroları var. Sözleşme bedellerini söylemem doğru olmaz. 50-100 milyon avrolar doğru. Ama artık dönüşü olmayan bir yoldayız. Bu saatten sonra değişmez” ifadelerini kullandı.  

BAŞKANLAR EL KALDIRMADI

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi iki kulübün divan kurulunda neden böyle bir karar alındığını anlamadığını söylerken “İki takımın da çok büyük sıcak paraya ihtiyacı var. Yüksek Divan Kurulu’nda Uğur Dündar’ın çağrısında yönetim ve başkan o gün el kaldırmadı. Galatasaray’da da başkan hariç yönetim ve divan kurulu üyelerinin karşı çıkması var. Başkan zaten olayı biliyor” dedi. 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...