Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu

Düzenleyen:
Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu

SPOR Haberleri

Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Altınordu'yu 1-0 yenen Altay, Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

TFF 1. Lig Play-Off finalinde Altınordu ile Altay kozlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda paylaştı. Oynanan dev final sonunda Süper Lig’in son biletini, rakibini 1-0’lık skorla geçen Altay aldı. 18 yıl aradan sonra Süper Lig’e merhaba diyen İzmir ekibi, Süper Lig’de en son 2002-2003 yılında mücadele etmişti. O sezon ligi 16. sırada tamamlayan Altay, Göztepe ve Kocaelispor ile birlikte küme düşmüştü. Son Süper Lig maçını 31 Mayıs 2003 yılında İstanbulspor’a karşı oynayan Altay, sahadan 1 puanla ayrılarak küme düşmüştü. İzmir ekibi İstanbul’da Altınordu’yu mağlup ederek 6 bin 57 gün sonra Süper Lig’e çıktı.

Altay 1. Lig özlemini dindirdi

63 puanla sezonu 5. sırada tamamlayan Altay’da normal sezonun bitimine iki hafta kala göreve tecrübeli Teknik Direktör Mustafa Denizli gelmişti. Tarihinde 6 kez play-off oynayan siyah-beyazlılar, bu mücadelelerin 3’ünde finale çıktı. Daha önceki final mücadelelerinde 2005-2006’da Sakaryaspor’a ve 2006-2007’de Kasımpaşa’ya yenilerek Süper Lig’e çıkamayan Altay, bu akşam Altınordu’yu yenerek 1. Lig özlemini dindirdi.

İzmir ekibi sayısı 2 oldu
Süper Lig’de 2021-2022 sezonunda iki İzmir takımı mücadele edecek. Tam 41 sezon Süper Lig tecrübesi olan ve 18 yıldır Süper Lig’e hasret olan Altay, önümüzdeki sezon İzmir’i Göztepe ile birlikte temsil edecek.

Süper Lig'e çıkan Altay kupasını kaldırdı

Futbolcular müsabakayı izleyen taraftarlarının yanına giderek Süper Lig’e yükselmeyi doyasıya kutladı. Başkan Özgür Ekmekçioğlu da sahaya inerek futbolcuları ve teknik ekibini tebrik etti.

Kutlamaların ardından İzmir ekibi düzenlenen törenle madalyalarını ve kupasını aldı. Madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik takdim etti.

Bakan Kasapoğlu'ndan Altay’a tebrik

“İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve iki İzmir ekibinin karşı karşıya geldiği TFF 1. Lig play-off finalinde rakibi Altınordu’yu mağlup ederek Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım olan Altay’ı kutluyorum. Futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve siyah beyazlı camiayı tebrik ediyorum. Altay’a 18 yıl aradan sonra mücadele edeceği Süper Lig'de başarılar diliyorum. Altyapıya verdiği önemle Türk futboluna değerli katkılarda bulunan Altınordu Kulübü’nü de finaldeki mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum.”

Sivasspor’dan Altay’a hoş geldin mesajı

“Tebrikler Altay” başlığıyla yayımlanan mesajda, “2020-2021 sezonu Spor Toto 1. Lig play-off final maçında Altınordu'yu 1-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Altay’ı tebrik ediyoruz. Süper Lig'e hoş geldin Altay Spor Kulübü” 

Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu

İzmir'de coşkulu karşılama

Saat 02.30’da Adnan Menderes Havalimanı’nda inen Siyah-beyazlı kafileyi, onlarca taraftar karşıladı. Havalimanından çıkan futbolcular, taraftarların olduğu bölüme gelerek karşılıklı tezahüratlarda bulundu. Altay’a Süper Lig’i getiren golü kaydeden Marco Paixao, taraftarlara üçlü çektirerek büyük coşku yaşattı. Daha sonra futbolcular şampiyonluk kupasını tezahüratlar eşliğinde taraftarın önünde bir kez daha kaldırdı.

Ardından siyah-beyazlı kafile, Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri’ne hareket etti.

Süper Lig'e yükselen son takım Altay oldu

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...