Galatasaray: 2 Antalyaspor: 1

Düzenleyen: / Kaynak: Sporx
- Güncelleme:
Galatasaray: 2 Antalyaspor: 1

Spor Haberleri  / Sporx

Süper Lig'in 27. haftasında Antalyaspor ile Rams Park'ta karşı karşıya gelen Galatasaray, Antalyaspor'u 2-1 yendi. Sarı Kırmızılı takımın gollerini Kerem Aktürkoğlu atarken, Akdeniz temsilcisinin tek sayısı Sander Van de Streek'ten geldi.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında Antalyaspor'u sahasında ağırladı.

RAMS Park'ta oynanan maçı Galatasaray 2-1 kazandı. Sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri biri 12 ve 45+1. dakikalarda Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Antalyaspor'un tek golü 33'te Van de Streek'ten geldi.

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu, 59. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviremedi.

SAHASINDA DEV SERİ

Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 31 mücadeleyi kaybetmedi. Galatasaray, iç sahadaki son 17 Süper Lig müsabakasını kazandı.

EVİNDE BU SEZON 14. ZAFER

Öte yandan Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon sahasında oynadığı 14. maçtan da galibiyetle ayrıldı. Ayrıca teknik direktör Okan Buruk'un öğrencileri Süper Lig'de son 15 müsabakada mağlup olmadı. Ligin 12. haftasında Atakaş Hatayspor'a yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 13 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Galatasaray bu sonucun ardından puanını 72'ye çıkardı ve Fenerbahçe'nin önünde 2 puan farkla liderliğini sürdürdü. Antalyaspor ise 35 puanda kaldı.

PUAN DURUMU

Galatasaray - 72 puan
Fenerbahçe - 70 puan

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray, derbide Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak. Antalyaspor ise Gaziantep FK'yı konuk edecek.

OKAN BURUK'TAN 4 DEĞİŞİKLİK

Okan Buruk, hafta arasında deplasmanda Çekya temsilcisi Sparta Prag ile yapılan ve 4-1 kaybederek UEFA Avrupa Ligi'ne veda ettikleri maçın ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti.

Sarı-kırmızılı takım, Akdeniz temsilcisi karşısına Fernando Muslera, Barış Alper Yılmaz, Davinson Sanchez, Victor Nelsson, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Tete, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Carlos Vinicius 11'i ile çıktı.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Wilfried Zaha, Berkan Kutlu, Kaan Ayhan, Sergio Oliveira, Abdülkerim Bardakcı, Baran Demiroğlu, Ali Yeşilyurt, Hamza Akman yer aldı.

Okan Buruk, Sparta Prag maçında ilk 11'de oynattığı Abdülkerim Bardakcı, Berkan Kutlu ve Kaan Ayhan'ı yedeğe çekti. Buruk, Mauro Icardi'den ise cezası nedeniyle yararlanamadı.

Tecrübeli teknik adam, bu oyuncuların yerine cezası nedeniyle Sparta Prag'a karşı oynayamayan Nelsson, statü gereği forma giyemeyen Köhn ile Vinicius ve Tete'yi görevlendirdi.

ICARDI FORMA GİYEMEDİ

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, cezası nedeniyle Antalyaspor'a karşı sahaya çıkamadı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun, 26. haftadaki MKE Ankaragücü maçında taraftara yönelik hareketi gerekçesiyle 1 maç men cezası verdiği Icardi, Akdeniz temsilcisine karşı forma giyemedi.

Tecrübeli santrfor mücadeleyi yedek kulübesinin arkasındaki tribünde izledi.

Müsabaka öncesi sık sık stat hoparlörlerinden Icardi ile özdeşleşen "Aşkın olayım" şarkısı çalındı.

VINICIUS İLK KEZ 11'DE

Carlos Vinicius, Galatasaray'da ilk kez bir Süper Lig maçına ilk 11'de başladı.

Ara transfer döneminde İngiltere'nin Fulham takımından kiralanan Brezilyalı santrfor, Icardi'nin yokluğunda maça ilk 11'de başladı.

Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde forma giydiği ikişer maça sonradan giren Vinicius, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki tek maçın başlangıç kadrosunda yer almıştı.

BARIŞ ALPER SAĞ BEK BAŞLADI

Okan Buruk, hücum oyuncusu Barış Alper Yılmaz'ı yine savunmada görevlendirdi.

Tecrübeli teknik adam, bu sezon santrfor, sağ ve sol kanat, forvet arkası ile beklerde kullandığı Barış Alper'i Antalyaspor'a karşı sağ bekte oynattı. Maçın ikinci yarısında Tete'yi oyundan alan Okan Buruk, Kaan'ı sağ beke çekerek Barış'ı sağ kanada çekti.

TFF'YE SESSİZ PROTESTO

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonunu susarak protesto etti.

Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan, maçın başlangıç düdüğünün çalmasının ardından 3 dakika sessiz kaldı. Gerçekleştirilen sessiz protestonun ardından, tezahürata başladı.

Taraftarlar, mücadele öncesinde, "Galatasaray tek siz hepiniz", "Şampiyon olduğumuzda da basiretiniz bağlanacak", "Bu takım bu sene söke söke şampiyon" ve "Galatasaray'ın Galatasaraylıdan başka dostu yok" yazılı pankartlar açtı.

FENERBAHÇE'YE MARŞLI GÖNDERME

Galatasaray Kulübü, Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk yarışında olduğu ve sık sık polemikler yaşadığı rakibi Fenerbahçe'ye gönderme yaptı.

Karşılaşma öncesinde stat hoparlörlerinden, "Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek? Fener, Sami Yen'e nasıl gelecek?" ve "Fener ağlama" sözlerinin olduğu marşlar çalındı.

Taraftarlar da maçtan önce ve müsabaka sırasında Fenerbahçe aleyhine tezahüratlar yaptı.

ANTALYASPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, son oynadıkları ve 2-2 berabere sonuçlanan İstanbulspor maçının ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti.

Kırmızı-beyazlı takım, sahaya Helton Leite, Erdoğan Yeşilyurt, Veysel Sarı, Bahadır Öztürk, Güray Vural, Jakub Kaluzinski, Alexander van de Streek, Dario Saric, Ufuk Akyol, Andreas Larsson, Adam Buksa 11'i ile çıktı.

Akdeniz temsilcisinin yedek kulübesinde Ataberk Dadakdeniz, Erdal Rakip, Bünyamin Balcı, Ramzi Safuri, Deni Milosevic, Ömer Toprak, Mert Yılmaz, Naldo, Emre Uzun, Britt Assambalonga yer aldı.

Yalçın, 2-0 öndeyken puan kaybettikleri İstanbulspor mücadelesinin ilk 11'den Zymer Bytyqi'den sakatlığı nedeniyle yararlanamadı. Tecrübeli teknik adam, Safuri ile Bünyamin Balcı'yı ise yedeğe çekti.

Sergen Yalçın, bu oyuncuların yerine Larsson, Ufuk Akyol ve Erdoğan Yeşilyurt'u sahaya sürdü.

KEREM ATTI, ICARDI SEVİNCİ YAPTI

Galatasaray, Tete ile penaltı kazandı. Sarı kırmızılı takımda Tete, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem önce oyunu devam ettirdi. VAR'ın uyarısıyla pozisyonu monitörde izleyen Abdülkadir Bitigen, beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu, takımını 1-0 öne geçirdi.

Antalyaspor maçında Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren Kerem Aktürkoğlu, golün ardından 1 maç ceza alan takım arkadaşı Icardi'nin sevincini yaptı.

GALATASARAY YİNE ETKİLİ GELDİ

Galatasaray Tete ile net fırsatı değerlendiremedi. Köhn'ün uzun pasında sağ çaprazda topla buluşan Tete, karşı karşıya vuruşunu yaptı. Top kaleci Helton'dan döndü.

ANTALYASPOR DİREĞE TAKILDI

Hızlı gelişen Antalyaspor atağında Saric, sol ayağının içiyle uzak köşeye iyi vurdu. Bu top üst direkten oyun alanına döndü.

ANTALYASPOR EŞİTLİĞİ YAKALADI

Antalyaspor, Van de Streek ile eşitliği yakaladı. Hızlı hücumda Kaluzinski'nin arka direğe ortasına iyi yükselen Streek düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımı adına beraberlik golünü kaydetti.

GALATASARAY'IN GOLÜ İPTAL!

Mertens'in soldan kullandığı köşe vuruşuna arka direkte Vinicius iyi yükseldi ve kafayla topu ağlara gönderdi. Hakem Abdülkadir Bitigen, Vinicius'un rakibini ittiğini tespit etti ve golü iptal etti.

G.SARAY ATTI, VAR 'GOL' DEDİ

Galatasaray, Antalyaspor karşısında 45+1. dakikada ikinci golü buldu.

Bu dakikada sağdan gelen ortada Carlos Vinicius'un kafa vuruşunu kaleci Helton kurtardı. Devam eden pozisyonda Kerem Aktürkoğlu ağları havalandırdı. Bu gol sonrası yardımcı hakem, Carlos Vinicius'un ofsaytta olduğunu işaret etti ve bayrağını kaldırdı, gol sayılmadı.

Hakem Abdulkadir Bitigen, VAR'dan gelen uyarı sonrası oyunculara bekleyin dedi ve oyunu başlatmadı. Kontrol sonrası Galatasaray'ın golü geçerlilik kazandı. Bu golle mücadelenin ilk yarısı 2-1 sona erdi.

İKİNCİ PENALTI, KEREM DİREĞE TAKILDI!

Galatasaray, Antalyaspor ile oynadığı maçta 57. dakikada ikinci kez penaltı kazandı.

Soldan ceza sahasına giren Derrick Köhn, Erdoğan Yeşilyurt'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Abdulkadir Bitigen, penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıda topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu, direğe takıldı.

STREEK VURDU ÜSTTEN AUT!

Antalyaspor'un soldan kullandığı köşe vuruşunu Erdoğan arka direğe iyi kesti. O bölgede topa çok iyi yükselen Streek'in kafa vuruşu üstten auta gitti.

Bu pozisyondan hemen sonra bu kez Galatasaray etkili geldi. Kerem'in pasında yay üzerinde topla buluşan Mertens, uzaktan çok iyi vurdu. Kaleci Helton Leite çok iyi çıkardı.

NET FIRSAT KAÇTI!

Maçın 80. dakikasında Galatasaray etkili geldi. Kerem'in kullandığı serbest vuruşta kale önünde topa yükselen Davinson, kafayı vurdu. Top yandan az farkla auta gitti.

Son bölümde Galatasaray Mertens ile bir gol daha buldu. Belçikalı oyuncunun ceza sahası dışından yaptığı vuruş yandan az farkla auta gitti. Maçta son anda başka pozisyon çıkmadı ve Galatasaray 2-1 kazandı.

Mücadelenin ardından devre arası transfer döneminde 3 milyon 350 bin euroya alınan Köhn'ün performansı resmen ayakta alkışlandı. Dinamik görüntüsünün yanı sıra fizik olarak son derece hazır gözüken 25 yaşındaki sol bekin yaptırdığı penaltı dikkatlerden kaçmazken, ünlü yorumcu Ümit Özat'ın oyuncu hakkında 'Şampiyonlar Ligi'nde oynarsa çok yüksek bonservis bedeline gider' sözleri hafızlara kazındı. Sarı Kırmızılı taraftarlar ise sosyal medyada 'Boey'in bonservis rekorunu kıracak' yorumları yaptılar.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Sporx
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...