TFF Başkanı Süper Kupa finali için Suudi Arabistan'ı işaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
TFF Başkanı Süper Kupa finali için Suudi Arabistan'ı işaret etti

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Büyükekşi: Dünya yıldızlarının olduğu ülkede oynamanın ekonomik ve marka değeri açısından katkısı olacak

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den önemli mesajlar ve açıklamalar... Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinin nerede oynanacağı konusuna açıklık getirmeye çalışan Büyükekşi, Suudi Arabistan’ı işaret ederek “Suudi Arabistan’da maç yapmak imaj olarak da çok değerli” ifadesini kullandı.

KULÜPLERİMİZ İSTİYOR

Türk futbolunun patronu “Süper Kupa maçı neden Suudi Arabistan’da oynanacak?’ diyorlar. Biz önce kulüplerimizle konuştuk, istiyoruz dediler. Orada maç yapmak sadece ekonomik değil imaj olarak da çok değerli. Neymar, Ronaldo ve birçok dünya yıldızı onara oynuyor.  2034 Dünya Kupası’na aday oldular” dedi.

30 ARALIK DA TAMAM

Hiçbir Avrupa ülkesinin Süper Kupa ev sahipliğine izin vermediğini Azerbaycan’ın da para vermediğini belirten Büyükekşi “S. Arabistan dünya yıldızlarını transfer ediyor. Süper Kupa’yı orada düzenlememiz marka değeri için faydalı olacak. Kulüpler daha fazla kazanacak. 30 Aralık’ı kulüpler kabul etti” diye konuştu.

TFF Başkanı Süper Kupa finali için Suudi Arabistan'ı işaret etti
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hırvatistan’da Türkiye Gazetesi Spor Müdürü Ercan Yıldız ve birkaç gazeteciyle sohbet toplantısı gerçekleştirdi

2032’YE HAZIRLIK

Liglerde birçok açıdan yeniliklere imza attıklarını söyleyen Büyükekşi, “BAL’da, 3. Lig’de ve 2. Lig’de 23 yaş altı oynatma mecburiyeti getirdik takımlara. Artık 1. Lig’e ve Süper Lig’e de anlaşabilirsek getireceğiz.  9 yıl sonrasının temellerini atıyoruz. Sürdürülebilir başarı istiyoruz” dedi.

TESADÜF OLMASIN

Büyükekşi sözlerini şöyle sürdürdü: Hırvatistan’ı yendik ama biz bunun tesadüf olmamasını istiyoruz. Türk Milli Takımı artık öyle bir takım olmalı ki her Dünya Kupası’na her Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmalı. 21 yıl olmuş Dünya Kupası’na katılmayalı. Hepsine katılabilen belli bir başarıyı yakalayabilen bir milli takım istiyoruz.

50 BİN HAKEM EKSİK

Hakemliğin cazip hâle gelmesi için çalıştıklarını dile getiren Büyükekşi, “Avrupa yeni hakemler bulmakta büyük problem yaşıyor. Avrupa’da 50 bin hakem eksik. 270 bin hakem olması lazım, 220 bin hakem var. Hakemliğin cazip hâle gelmesi için özendirici reklamlara, duyurulara, üniversitelerle iş birliği yapacağız.

HAKEM KOÇU GELİYOR

Hakem koçu atıyoruz. Bu hakem koçuna 2 veya 3 tane hakem vereceğiz. Bu hakem koçu hakemin maçını canlı ya da televizyon takip edip hakemin hatalarını çıkaracak sonra o hakem ile maçı beraber tekrar izleyeip yaptığı hatalarını gösterecek. Neler yapması gerektiğini anlatacak.

FUTBOL MESLEK LİSESİ

16 ilde belirlenen 320-350 pilot okulda öğretmenlere antrenörlüğün ilk aşaması olan Grasroots’un 16 saatlik eğitimini ücretsiz vereceğiz. Kulüplerin altyapı akademilerinde yer alan çocuklar Futbol Meslek Liselerinde eğitim alacak. Haftada bir gün okula gidecek...

AYNI HOCALARLA DEĞİŞİM OLMAZ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Millî Takım’ın başına Vincenzo Montella’yı getirmeleriyle ilgili, “Yeni bir şeyler yapmak istiyoruz. İsmi geçen hocalar daha önce millî takımda görev yapmış zaten. Kimi başarılı kimi de başarısız olmuş. Tekrar aynı hocaları getirseydik nasıl bir farklılık olacaktı!” dedi. Hırvatistan galibiyetine de değinen Büyükekşi “Biz başarının sürdürülebilir olmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...