Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde olaylara karışan 5 kişi tutuklandı: "Amacım soyunma odasına gidin demekti"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde olaylara karışan 5 kişi tutuklandı: "Amacım soyunma odasına gidin demekti"

Spor Haberleri

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe derbisinde olaylara karışan ve gözaltına alınan 12 kişiden 4'ünün tutuklandığını açıklanmıştı. Tutuklanan taraftar sayısı 5'e yükseldi.

Süper Lig'in 30. haftasında oynanan olaylı Trabzonspor - Fenerbahçe mücadelesi gündeme oturmuştu. Maçın ardından çıkan olaylarda tutuklanan taraftar sayısı 5’e yükseldi.

Çıkan olaylarda Fenerbahçeli futbolculara saldıran ve kamera kayıtlarından tespit edilen 13 taraftar karşılaşma sonrasında gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam 13 taraftar 2 gün süren sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde Trabzon Adliyesi’ne getirildi.

Adliyede Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alındıktan sonra 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen 13 kişiden korner direğini yerinden söküp eline alarak Fenerbahçeli futbolculara saldıran Engin Taşkın, tribünden atlayan ilk taraftar olan maskeli Hasan Çetinkaya, Mahmut Halil Küçükalioğlu, Kadir Olgun ve Oğuzhan Bulut 'Basit yaralamaya teşebbüs' suçundan tutuklanırken, B.T., M.O, T.C.S., K.M., A.A., O.O., A.S. ve C.K isimli taraftarlar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

BAŞKAN DOĞAN: BUNUN NERESİNDE ADALET VAR?

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, bugün açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  “Taraftarlarımızın ikisinin tutuklandığını öğrendik.  Merak ediyorum. Türkiye’nin neresinde hangi şehrinde bugüne kadar sahaya giren biri herhangi bir darp olayına karışmadığı halde tutuklanmıştır. Adalet diyorsunuz ya herkese sesleniyorum. 

Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde olaylara karışan 12 kişi 2'si tutuklandı! Ertuğrul Doğan:

Bunun neresinde adalet var? Trabzonspor camiası yapılan her şeyin farkında. Kendi hatalarımızın da farkında. Biz içimizdeki hataların düzeltilmesi için her şeyi yapacağız.”

Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde olaylara karışan 12 kişi 2'si tutuklandı! Ertuğrul Doğan:

İLK İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Hasan Çetinkaya’nın verdiği ilk ifadesinde, “Almanya’da yaşıyorum. Maç için Trabzon’a geldim. Karşı takımın futbolcularının tahrik edici hareketleri nedeniyle bir an kendime hakim olamadım. Sahanın içine girdim. Futbolculara doğru koştum. Amacım onlara soyunma odasına gidin demekti. Sonra onların bana doğru koştuğunu görünce kendimi savunmak için gard aldım. Ancak ben kimseye vurmadım. Karşı taraftan darbe alarak yere düştüm. Yerdeyken de tekmelendim. Sahaya girdiğim için pişmanım. Sonrasında asıl mağdur ben oldum” dediği öğrenildi. Diğer 9 taraftarın ifadelerinin alınması sürüyor.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...