Türkiye Basketbol Ligi 201-15 sezonunun en büyüğü oldu

Türkiye Basketbol Ligi 201-15 sezonunun en büyüğü oldu

SPOR Haberleri

Yeşil-kırmızılılar inanılmazı başardı! F.Bahçe Ülker'in ardından Anadolu Efes'i de devirdi, 28 yıllık şampiyonluk hasretine son verdi

Murad TAMER
Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Final serisi 5. maçında Anadolu Efes'le İstanbul'da karşılaşan Pınar Karşıyaka, rakibini 84-71'le geçerek 28 yıl sonra şampiyon oldu. İlk periyot 18-18'lik eşitlikle sona erdi. Karşıyaka soyunma odasına 41-38 önde girmeyi başardı. Üçüncü periyotta rakibine 26-12'lik üstünlük sağlayan kırmızı-yeşilliler son çeyreğe 67-50 üstün başladı. Müthiş bir tempoyla oynanan final bölümünde Perperoglou'nun üçlüğü son 4'e girildiğinde farkı 9'a düşürdü: 76-67. Şampiyonluk heyecanına kapılan Ufuk Sarıca, takımı hücumdayken saha içine 3 metre kadar girince kendisine teknik faul çalındı. Son 2 dakikaya girilirken Gabriel'in smacı farkı 12'ye çıkarınca Karşıyaka taraftarları şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı. Son hücumlarda büyük bir iştahla oynayan Karşıyakalı oyuncular smaç sayılarıyla farkı açtı. Son 1.30 kala Efes'in savunma yapmayı bırakmasıyla güle oynaya maçtan 85-71 galip ayrılan Pınar Karşıyaka şampiyon olarak tarih yazdı.
ZAFERİN BAŞ MİMARI UFUK SARICA
Pınar Karşıyaka'nın destansı şampiyonluğunda hiç kuşkusuz en büyük pay sahibi olan isim Ufuk Sarıca'ydı. Her şeyden önce karşısında Avrupa'nın gelmiş geçmiş en kariyerli koçları vardı. Bu sezon Euroleague'de dörtlü final oynayan F.Bahçe Ülker'i çalıştıran Zjelko Obradovic ile Efes'in başantrenörü Dusan İvkovic karşısında takımını muhteşem oynattı. Pınar Karşıyakalı oyuncular da şampiyonluk kutlamasının ardından tek bir kişiyi gösterdi: "Bu zaferin anahtarı Ufuk Sarıca'daydı. Nasıl kazanacağımızı bize o gösterdi"...
Türkiye Basketbol Ligi 201-15 sezonunun en büyüğü olduTürkiye Basketbol Ligi 201-15 sezonunun en büyüğü oldu
Türkiye Basketbol Ligi 201-15 sezonunun en büyüğü oldu
Euroleague için engel kalmadı
Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca maç sonunda yaptığı açıklamada Euroleague'de oynamayı hak ettiklerini söyledi. Sarıca, "Pınar'a teşekkür ediyorum. Onlar gerekli desteği verecek. Şampiyonluktan sonra engel kalmadı. Bu kazanılmış bir hak. Pınar Karşıyaka Euroleague'de olacaktır" dedi. Genç teknik adam ayrıca oyunculuk döneminde büyük başarılar yaşadığı Efes'e karşısında alınan şampiyonluğun 'olağanüstü' olduğunu söyledi.
İvkovic'tentebrik
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, 28 yıl sonra İstanbul'un dışında bir takımın şampiyon olmasının Türk basketbolu için çok önemli olduğunu söyledi. Sırp çalıştırıcı, "Modern basketbollarıyla önemli takımları eleyerek, üstelik saha avantajı rakiplerindeyken şampiyon oldukları için P. Karşıyaka'yı kutluyorum" dedi.
ŞAMPİYONLUK nbsp;YÜRÜYÜŞÜ
Normal sezon: nbsp;
4'üncülük (30 maçta 19 galibiyet/11 mağlubiyet)
ÇEYREK FİNAL
Birinci maç
Karşıyaka: 87
Banvit: 79
İkinci maç
Banvit: 70
Karşıyaka: 66
Üçüncü maç
Karşıyaka: 90
Banvit: 79 (2-1)
YARI FİNAL
Birinci maç
Karşıyaka: 97
F.Bahçe: 96
İkinci maç
F.Bahçe: 84
Kaşıyaka: 70
Üçüncü maç
F.Bahçe: 83
Kaşıyaka: 84
Dördüncü maç
Karşıyaka: 82
F.Bahçe: 64 (3-1)
FİNAL
Birinci maç
Efes: 95
Karşıyaka: 92
İkinci maç
Efes: 85
Karşıyaka: 86
Üçüncü maç
Karşıyaka: 71
Efes: 65
Dördüncü maç
Karşıyaka: 91
Efes: 88
Beşinci maç
Efes: 71
Karşıyaka: 85








UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...