UEFA ülke puan sıralaması belli oldu: Hedef Şampiyonlar Ligi'ne 3 takım göndermek

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
UEFA ülke puan sıralaması belli oldu: Hedef Şampiyonlar Ligi'ne 3 takım göndermek

SPOR Haberleri  / Haber Merkezi

Galatasaray'ın Bayern Münih'e 3-1 mağlup olmasına rağmen Türkiye, UEFA puan sıralamasındaki yerini korudu. Türkiye'nin gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne 3 takım gönderme ihtimali bulunuyor. İşte yeni UEFA sıralaması...

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa kupalarında grup aşamalarında yollarına devam ediyor. Sezona Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi başlayan Galatasaray, dün akşam büyük bölümünü üstün oynadığı maçta dünya devi Bayern Münih'e 3-1 mağlup oldu. Bu mağlubiyete rağmen Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasındaki yerini korudu.

SON 5 SEZONLUK PERFORMANS BAZ ALINIYOR

Ülke puanı hesaplamasında, takımların topladığı puanlar, ülke adına turnuvalara katılan takım sayısına bölünüyor ve son 5 sezonluk performans baz alınıyor. Ülke puanı hesaplamasında eleme turlarında alınan galibiyetlerde kulüpler birer puan kazanırken, grup maçlarında itibaren bu puan ikiye katlanıyor. Bunların haricinde takımlar, grup maçlarıyla birlikte bonus puanlar da kazanabiliyor.

UEFA SIRALAMASINDAKİ SON DURUM

1 - İNGİLTERE: 92,178

2 - İSPANYA: 78,989

3 - İTALYA: 75,141

4 - ALMANYA: 72,195

5 - HOLLANDA: 56,700

6 - FRANSA: 54,997

7- PORTEKİZ: 49,316

8- BELÇİKA: 40,400

9- TÜRKİYE: 34,850

10- İSKOÇYA: 32,250

GELECEK SEZON ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE 3 TAKIM GÖNDEREBİLİRİZ

Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezondan itibaren takımlar yeni formatta mücadele edecek.

Bu yıl ülke puanı sıralamasında zirvede yer alan Türkiye'nin, 36 takımın katılacağı Şampiyonlar Ligi'ne  3 takım gönderme şansı doğdu.

Bu sezonun ülke puanlarına bakıldığında Türkiye zirvede yer alıyor.

UEFA ülke puan sıralaması belli oldu: Hedef Şampiyonlar Ligi'ne 3 takım göndermek

Şampiyonlar Ligi'nde yeni formatta; Ülke puanları sıralamasında ilk iki sırada yer alan takımlara da birer kontenjan ayrıldı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa'da topladığı puanlarla Türkiye'nin ilk iki sırada yer almasını sağlarsa, yeni statü gereği bir sonraki sezon Türkiye Şampiyonlar Ligi'ne 3 takım birden gönderebilecek.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...