Yine gönülleri fethetti! Ronaldo Ballon d'Or ödülünü sattı: Sebebi ise çok özel...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yine gönülleri fethetti! Ronaldo Ballon d'Or ödülünü sattı: Sebebi ise çok özel...

SPOR Haberleri

Dünyanın en iyi futbolcuları arasında kabul edilen Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, 5 kez kazandığı Altın Top (Ballon d'Or) serisinin bir parçasını elinden çıkardı. 37 yaşındaki yıldızın 2013 yılında kazandığı Ballon d'Or ödülü, Londra'da düzenlenen bir hayır kurumu müzayedesiyle İsrail'in en zengin adamı Idan Ofer'e satıldı.

Ronaldo, ilkini 2008'de Manchester United döneminde diğer dördünü ise Real Madrid kariyerinde kazandığı Altın Top (Ballon d'Or) ödllerinden birini yardım için gözden çıkardı. CR7, 2013 yılında kazandığı ve aldığı en çekişmeli Altın Top ödülünü, hayır kurumlarına bağışlamayı seçti.

PARASI KRİTİK HASTALIKLARDAN ETKİLENEN ÇOCUKLARA GİDECEK

Ödül, Make-A-Wish vakfına fon sağlamak için açık artırmaya çıkarıldı ve kazanan Ofer'in 600 bin Euro'luk teklifi oldu. Bu meblağ doğrudan, kritik hastalıktan etkilenen çocukların dileklerini yerine getiren çocuk hayır kurumuna gidecek.

Forbes'a göre Ronaldo'nun ödülü için kazanan teklifi yapan Ofer'in serveti 9,9 milyar Dolar civarında. İsrailli iş insanının Atletico Madrid ve Portekiz kulübü Famalicao'da hissesi bulunuyor.

Ronaldo'nun kendisi müzayedeye katılmadı. Ödülün Ofer'e teslim görevini ünlü menajeri Jorge Mendes üstlendi.

Cristiano Ronaldo, ödülü kazandığı 2013 yılında Real Madrid adına 55 gole imza atmış ancak Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'ni kazanması ve Barcelona'nın İspanya'da şampiyonluğa ulaşmasıyla sezonu kupasız kapatmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...