Fenerbahçe rakibine acımadı, Avrupa’da tur 9 golle geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fenerbahçe rakibine acımadı, Avrupa’da tur 9 golle geldi

SPOR Haberleri

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Zimbru, Fenerbahçe'yi ağırladı. Kıran kırana geçen mücadeleyi temsilcimiz Fenerbahçe 4-0'lık skorla kazandı. İlk maçta da rakibini 5-0'lık skorla geçen sarı-lacivertli ekip bir üst tura 9 golle geçmiş oldu. İşte Zimbru - Fenerbahçe maçının golleri ve geniş özeti.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme maçında Moldova ekibi Zimbru ile karşılaştı. İlk maçta sahasından 5-0'lık skorla galip ayrılan sarı-lacivertliler, rakip takımın sahasında da gol şovu yaptı. Futbolseverlerin yakından takip ettiği Zimbru - Fenerbahçe maçında skor kaç kaç oldu? Siz değerli okurlarımız için Zimbru Fener maçı golleri ve geniş özetini bu haberde derledik. 

KALESİNDE GOL GÖRMEDEN BİR ÜST TURA ÇIKTI

Stadionul Zimbru'da oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 4-0 kazanmayı başardı. İki maçın toplamında 9-0'lık skora ulaşan sarı lacivertliler kalesinde gol dahi görmeden adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

TADİC İLK GOLÜNÜ ATTI

Karşılaşmada golü 48. dakikada Dusan Tadic attı. Sırp oyuncu sarı lacivertli forma altındaki ilk golünü de kaydetmiş oldu. Dakika 57'de Batshuayi farkı ikiye çıkardı, Belçikalı golcü 59'da bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-0 yaptı. 77'de İsmail Yüksek'in mükemmel golü ile maç  4-0 sona erdi.

YENİ RAKİP PERŞEMBE GÜNÜ BELLİ OLACAK

Üst tura çıkan Fenerbahçe'nin rakibi Perşembe günü oynanacak FC Differdange 03 (Lüksemburg) – NK Maribor (Slovenya) maçının galibi olacak.

İLK YARIDA FENERBAHÇE TEK BAŞINA

Fenerbahçe, karşılaşmaya ilk maçta olduğu gibi topa sahip olarak başladı. Rakip Zimbru'nun herhangi bir varlık gösteremediği mücadelede sarı lacivertliler ilk dakikalardan itibaren kapanan Zimbru savunmasını açmaya çalıştı.

7'de King ve 10. dakikada İrfan Can'ın şutları direğin yanından dışarı çıktı.

39'da İrfan Can bu kez kaleciye takılırken 45. dakikada Serdar Aziz'in kafa vuruşunu kaleci Mostovei zorlukla çıkardı.

GOL PERDESİNİ TADIC AÇTI

İlk yarıda aradığı golü bulamayan Fenerbahçe, ikinci yarıya golle başladı.

49. dakikada Crespo'nun yerine ilk yarıda oyuna giren Mert Hakan'ın ceza alanı içinden vuruşunda top savunmadan döndü. Seken topu önünde bulan Tadic, boş ağlara topu gönderdi ve sarı lacivertli takım öne geçti.

BATSHUAYI ÇOK HIZLI 3-0'A GETİRDİ

İlk maçta ikinci yarıda oyuna giren Belçikalı forvet Michy Batshuayi, Tadic'in golünün ardından sahneye çıkan isim oldu ve arka arkaya attığı gollerle skoru 3-0'a taşıdı.

57. dakikada sol kanattan çizgiye inen Mert Hakan'ın sert ortasında Batshuayi kale ağzında topa dokunarak durumu 2-0'a getirdi.

59. dakikada ise sağ kanattan ceza alanına giren Osayi-Samuel'in yerden ortasında Batshuayi kale ağzında boş ağlara topu gönderdi ve skor 3-0 oldu.

SON SÖZÜ İSMAİL SÖYLEDİ

Maçın öne çıkan isimlerinden olan İsmail Yüksek, karşılaşmanın 77. dakikasında attığı müthiş golle performansını taçlandırmış oldu.

Savunmadan seken topu kaleye yaklaşık 30 metrede önüne alan İsmail, sert şutunu iki direğin birleştiği noktaya gönderdi ve maçın skorunu 4-0 olarak belirleyen isim oldu.

Fenerbahçe rakibine acımadı, Avrupa’da tur 9 golle geldi

 

ZIMBRU - FENERBAHÇE MAÇI 11'LERİ

Zimbru: Mostovei, Macritchii, Stefan, Burghiu, Misaras, Damascan, Dedechko, Djou, Soumah, Samiev, Caruntu

Fenerbahçe: Altay, Osayi, Serdar Aziz, Peres, Ferdi, İsmail, Crespo, Tadic, İrfan Can Kahveci, King, Batshuayi

FENERBAHÇE, UEFA AVRUPA KONFERANS LİGİ'NDE İLK GALİBİYETİNİ ZİMBRU KARŞISINDA ALDI

Ülker Stadyumu'nda oynanan ilk karşılaşmayı Ferdi Kadıoğlu, Ryan Kent, Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve Joshua King'in golleriyle 5-0 kazanan sarı-lacivertli ekip, Avrupa kupalarındaki 96. galibiyetine imza attı.

Ülker Stadyumu'nda oynanan ilk maçı farklı kazanan sarı-lacivertliler, aynı zamanda UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki ilk galibiyetine de imza attı.

İsmail Kartal yönetimindeki sarı-lacivertliler, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasına ilk katıldığı sezon, İstanbul'da 17 Şubat ve deplasmanda da 24 Şubat 2022'de oynanan play-off turu maçlarında, Çekya ekibi Slavia Prag'a 3-2'lik skorlarla yenilerek elenmişti.

Fenerbahçe rakibine acımadı, Avrupa’da tur 9 golle geldi

FC ZIMBRU NERENİN TAKIMI? FC ZIMBRU HAKKINDA MERAK EDİLENLER

FC Zimbru Moldova’da bulunan bir futbol kulübüdür. Kulüp 16 Mayıs 1947 yılında kurulmuştur. Karşılaşmalarını Kişinev’de bulunan 10,500 kişilik Zimbru Stadı’nda oynamaktadır. Kulübün renkleri sarı yeşildir. 8 defa Moldova Ligi 6 defa Cupa Moldovei ve 1 defa Moldova Süper Kupası kazanmıştır.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...