Citroen Ami’nin en çok satıldığı 3’üncü ülke Türkiye

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Citroen Ami’nin en çok satıldığı 3’üncü ülke Türkiye

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yeni model Ami Buggy’nin satışa sunulduğu ilk 40 dakika içinde 1000 adetlik tüm stoğunun tükendiğini belirten Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım açıklamasında “Sadece 9 farklı ülke için sınırlı olarak 1.000 adet üretilmişti” dedi…

Ülkemizde 2023 yılı toplamında gerçekleştirdiği 63 bin 153 adetlik rekor satış rakamıyla global arenada 3’üncü sıraya yükselen Citroen, ayrıca “Türkiye’de En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası” unvanını da aldı. Öte yandan Avrupa’da en çok dikkat çeken modelleri arasında gösterilen Ami, sadece online satışla müşterilere sunulmasına rağmen rekor satış rakamı Türkiye’den geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “Citroën Ami, 2023 yılını 2848 adetlik satışla geride bıraktı. Rekor seviyedeki bu satış rakamıyla Citroen Türkiye, geçen yıl dünya çapında en fazla Ami satılan 3. ülke oldu. 9 farklı ülke için sınırlı olarak 1.000 adet üretilen ve Türkiye için de kontenjan ayrılan Citroën My Ami Buggy modeli de bir başka başarıya imza attı ve Türkiye’de satışa sunulduğu andan itibaren stoğunun tamamı sadece 40 dakikada tükendi” dedi.

Citroen Ami’nin en çok satıldığı 3’üncü ülke Türkiye

BAŞARISI TESCİLLENDİ

Ami modelinin elektrikli mobilitenin en ulaşılabilir çözümlerinden biri olduğunu vurgulayan Selen Alkım, “Ami’nin ne kadar tercih edilen bir model olduğunu satış adetlerindeki başarıyla tescillendi. Mobilite alanında yeni bir segment ortaya çıkaran ve geniş bir yaş aralığında kullanıcı profiline ulaşan Ami, hem bireysel müşteriler hem de kurumsal firmaların kısa mesafelerdeki mobilite ihtiyaçlarını karşılayarak popülerliğini sürdürecek. Bu araç sıfır emisyon değerine sahip tamamen elektrikli yapısıyla tüm kent merkezilerine özgürce erişim imkânının yanı sıra sessiz ve dingin bir sürüş sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Citroen Ami’nin en çok satıldığı 3’üncü ülke Türkiye

Tamamen elektrik  gücü ile çalışan Citroen Ami, 45 km/saate kadar hızlara ulaşabilirken debriyajsız, otomatik vites mantığında kolay bir sürüş imkânı sağlıyor. Elektrik motorunun ilk kalkış anından itibaren ürettiği yüksek tork değeri sayesinde bu sürüşü keyifli hale dönüştüren araç tek bir şarjda 70 kilometreye kadar sürüş menzili sunabiliyor. Bu değer çoğu çalışanın işe gidip-gelme gereksinimini karşılarken, araç zeminine yerleştirilen 5,5 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya standart bir prize (220 V), tıpkı bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi takarak şarj edilebiliyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...