Elektrikli araçların sayısı artıyor

- Güncelleme:
Elektrikli araçların sayısı artıyor

T-Otomobil Haberleri

Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, bu yılın ilk altı aylık döneminden geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında artış keydederken, fiyatlar ise ortalama yüzde 43 oranında yükseldi.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Indicata tarafından sağlanan ikinci el online pazar raporun göre Haziran 2023’te en yüksek payı 104 bin 111 adetlik satışla dizel otomobiller aldı. Benzinli modeller 66 bin 504 adetlik satışla ikinci sırada yer alırken 4 bin 785 adetle hibrit otomobiller ve 4 bin 271 adetlik satışla LPG sistemine sahip araçlar sıralamada yer aldı. İkinci el elektrikli otomobil satışları ise 1.077 olarak kayıtlara geçerken bu rakam haziran 2022’de 329 adet olarak raporlanmıştı. Öte yandan bu rakamlarda yüzde 37lik payı  C Segmenti araçlar alırken A segment yüzde 33, SUV segment araçlarının payının ise yüzde 25 oldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...