Elektrikli için değişimi eğitimle yakalayacağız

Düzenleyen: / Kaynak: ALİ ÇELİK
- Güncelleme:
Elektrikli için değişimi eğitimle yakalayacağız

T-Otomobil Haberleri  / ALİ ÇELİK

OSS Başkanı Ali Özçete, yedek parça ve servis konusunda elektrikli ve otonom araçlar için Türk otomotiv sanayiinin hazır olduğunu dile getirerek “Küresel ölçekte ihtiyaçları karşılayabilecek potansiyelimiz var” dedi.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Türk otomotiv sanayii, tüm paydaşları ile elektrikli mobilite rüzgârını yakalamak için çalışmalarını hızlandırıyor. Ana ve yan sanayideki üretim süreçlerini önemli ölçüde etkileyecek olan bu elektriklenme hareketi için satış sonrası pazarı da ciddi bir hazırlık sürecinden geçiyor.

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özçete konuyla ilgili yaptığı açıklamada elektrikli araçların Türkiye’deki gelişimini ve dağılımını çok yakından takip ettiklerine dikkat çekti. Özçete, satış sonrası sektörünün bu hızlı değişimde ihtiyaca karşılık verebilmek adına kendini her geçen gün yenileme ve kapasitesini artırma gayretinde olduğunu dile getirerek “Endüstri 4.0 konseptine uygun kriterlerde üretim ve dağıtım alanlarının oluşturulması için tüm sektör paydaşlarımızla birlikte hareket etme konusunda hemfikiriz” dedi. Elektrikli araçlarda, günümüz fosil yakıtlı araçlara göre temel değişimlere dikkat çeken Ali Özçete, şöyle devam etti: En temel fark içten yanmalı motorlu araçlardaki 5 bin dolayında parçanın yerini, tamamen farklı yeni parçaların alması. Dijitalleşme ve araç içi yazılımsal sistemlerin uygulanması oluşturuyor. Elektrikli araçların daha az hareketli parçaya sahip ve bakım aralıkları 3 kat daha uzun. Bu durum sektörünümün hizmet ve iş gücü talebinde değişiklikler oluşturacak.

EĞİTİM ÖNEMLİ

Sektörde faaliyet gösteren özellikle mavi yaka çalışanların dönüşüm özelinde gerekli eğitimlere tabii tutulmasının önemine işaret eden Özçete “Satış sonrası alanında elektrikli araçların avantajlarını vurgulayacak bir pazarlama stratejisinin oluşturulması da en kritik noktalar arasında. Biz sahip olduğumuz deneyim ve altyapı ile hâlihazırda kullandığımız içten yanmalı motorlar, elektrikli - otonom araçlar ve ilgili ekipmanların üretimi ve tedariği konusunda küresel ve yerel ölçeklerde gerekli ihtiyaçları karşılayabilecek potansiyele sahibiz” dedi.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: ALİ ÇELİK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...