İkinci el otomobil cazibesini kaybetti: Yatırım aracı olmaktan çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
İkinci el otomobil cazibesini kaybetti: Yatırım aracı olmaktan çıkıyor

T-Otomobil Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

İkinci el otomobil fiyatlarında bakanlığın düzenlemeleriyle fiyatlarda ciddi bir düşüş yaşandı. Sektör temsilcileri otomobil fiyatlarında biraz daha gerileme yaşanacağını belirterek artık yatırım aracı olmaktan çıkacağını belirtiyor. 

Araç almak isteyenler ve yatırım olarak görenler dikkat, sektör temsilcileri uyarıyor. Otomotiv sektöründe al-sat işlemleri yavaşladı, sektördeki durağanlık fiyatlara da yansıdı.

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler, fabrikalarda üretimin artması, yüksek enflasyon nedeniyle alım gücünün düşmesi gibi faktörlerin etkisiyle otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıkıyor.

Talebin düşmesi, stokların artması fiyatları da aşağı yönlü etkiliyor. Otomobili yatırım aracı olarak görenlerin piyasadan çekilmesiyle piyasadaki araç bolluğu artıyor.

FİYATLARDA GERİLEME DEVAM EDECEK Mİ?

Otomobil bulmanın kolaylaşmasıyla birlikte fiyatların daha da gerilemesi bekleniyor. Otomobil satışlarındaki daralma otomotiv distribütörleri ve mobilite derneği'nin açıkladığı satış verilerine de yansımıştı.

Otomobil satışları bir önceki yıla göre yükselse de bir önceki aya kıyasla ciddi oranda hız kesmişti. Temmuz ayında 112 bin 459 adet olan otomotiv pazarı; ağustos'ta 86 bin 454 adet olarak gerçekleşmişti

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...