Kiralama sektörü avantaj kazanıyor

- Güncelleme:
Kiralama sektörü avantaj kazanıyor

T-Otomobil Haberleri

Operasyonel kiralamayı daha avantajlı bulanların sayısı artmaya devam ederken, sektör yılın ilk yarısında 30 binden fazla yeni aracı müşterilerinin kullanımına sundu. Pazar toplamı ise 65 milyar TL’yi geçti.

ALİ ÇELİK

Son zamanlarda artan araç maliyetleri, bakım ve onarım masraflarında yaşanan yükseliş kullanıcıların birçoğunu uzun dönem kiralamaya yöneltti. Özellikle şirketler araç ve mobilite sorunları için maliyet, hasar yönetimi, bakım, kış lastiği gibi pek çok unsuru yöneterek avantaj sağladığını düşünerek operasyonel kiralamaya geçmeye başladı. Sektördeki rakamlar ise Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneğinin (TOKKDER), yılın ilk yarısına ilişkin sektör verilerini açıkladı.

Yayınlanan rapora göre operasyonel araç kiralama sektörü yılın ilk yarısında 13,9 milyar TL’lik yeni araç yatırımı yaparak 30 bin 700 adet aracı fi losuna kattı. Bu dönem içinde sektörün aktif büyüklüğü ise 65 milyar 400 milyon TL’yi buldu. Operasyonel araç kiralama sektörünün fi losundaki hafi f ticari araç payının yüzde 5,8’e, elektrikli ve hibrit araçların payının ise yüzde 7,6’ya çıkması da raporda dikkat çeken diğer detaylar arasında yer alırken sektörün 23 pay ile en çok tercih edilen markası Renault olarak ön plana çıktı. Devamında ise 14,5’le Fiat, yüzde 10,6 ile Volkswagen ve yüzde 10,4’le Ford takip etti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici “ODD verileri ışığında, otomotiv pazarının yaşadığı daralmanın daha ne kadar devam edeceğini öngörmek güç. Yeni otomobil tedarikinde bu dönemde sıkıntı olduğu için araç kiralama sektörü de arzu edilen araç filosu büyüklüğüne ulaşamıyor. Sektör olarak müşterilerimizi araçsız bırakmamak adına çözümler üretmeye çalışıyoruz” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...