Mercedes EQE 350: 250 lira ile 450 kilometre yol yapıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Mercedes EQE 350: 250 lira ile 450 kilometre yol yapıyor

T-Otomobil Haberleri  / HABER MERKEZİ

Mercedes’in elektrikli sedan sınıfındaki son oyuncusu EQE 350; 292 beygir güç üreten motoru ile 450-470 kilometre menzil sunuyor. Otomobil bu mesafeyi ev şarjı ile 250 liraya, DC şarj ile 750-780 liraya aşabiliyor. Ayrıca 0-100 kilometre hızlanma süresi 6,4 saniye…

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Ülkemizde elektrikli otomobil kullanımı hızla yaygınlaşıyor. Millî gururumuz Togg’un da etkisiyle toplumda bu tür otomobillere ilginin arttığı görülüyor. Alman devi Mercedes de bu alanda yatırım yapan öncü isimlerden biri. Bilindiği üzere Mercedes ilk elektrikli modeli olan EQC’yi 2018 yılında piyasaya sürmüştü. O dönemde test etme imkânı bulduğumuz ve SUV segmentinde yer alan bu otomobil için ‘Mercedes elektriklide farkını ortaya koymuş’ yorumunu yapmıştık.

Marka son olarak bugün de size anlatacağımız; E-segmentindeki ilk elektrikli sportif sedanı EQE 350 modeli ile karşımıza çıktı. Ağabeyi EQS ile neredeyse aynı görünüme sahip olan EQE’nin yüzde 100 elektrikli motoru 292 beygir güç ve 565 Nm tork üretiyor. Gelişmiş batarya sistemleri sayesinde kullanım şartlarına bağlı olarak 567 ila 654 km arasında menzili bulunuyor. Biz test sürüşümüzde; yol bilgisayarındaki elektrik tüketimini dikkate alarak yaptığımız hesaplama ile; 450-470 kilometrelik bir mesafeye kadar gidebileceğine gördük. Öte yandan DC şarj özelliği sayesinde 40 dakikada tam şarj olabiliyor. Aracın enerji tüketimi ise ortalama 100 km’de 15,9 ila 18,7 kWsaat civarında… Yine tüketim ile ilgili yaptığımız hesaplamada EQE’nin deposu; ev şarjı ile 220-250 TL, işyeri şarjı ile 330-350 TL, hızlı şarj (DC) ile 750-800 TL’ye doluyor. Bu rakamlar tüketim ve güncel elektrik fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.

Mercedes EQE 350: 250 lira ile 450 kilometre yol yapıyor

E SINIFININ HAKKINI VERİYOR

Otomobile dışarıdan ilk baktığınızda elektrikli olduğunu net bir şekilde anlayabiliyorsunuz. Yenilikçi farlar ve siyah radyatör ızgarası EQE’ye atletik bir yüz kazandırmış. Ayrıca yıldız imgeleri bulunan ön ızgara; ultrason, kamera ve radar gibi sürüş destek sistemlerine ev sahipliği yapıyor. Geniş çamurluk ve kaslı yapısı ile sınıfının hakkını veren EQE, elektrikli bir Mercedes’e binmek isteyenler için iyi bir alternatif... Yanda dikkat çeken diğer bir unsur kapı kollarının gövdenin içine gizlenmiş olması. EQE’nin arka tasarımına bakacak olursak, bagaj kaputu üzerinde devam eden stop lambaları dikkat çekiyor. Aynı zamanda elektrikli bir otomobilde kullanılmayan ve yalnızca görünümü desteklemek için konulan egzoz çıkışları sportif çizgileri tamamlayan bir diğer öge…

0-100 KM, 6,4 SANİYE…

0-100 km/s hızlanması 6,4 saniyede gerçekleşen araç, çevik ve hızı hissettirmeyen bir yapıya sahip. Yazımızın başında belirttiğimiz 292 beygirlik bu elektrikli motor gaz tepkimelerine de anında cevap veriyor. EQE’nin kapılarını açtığımızda bizleri “Hperscreen” olarak isimlendirilen Mercedes’in yeni yaşam alanı karşılıyor. Tamamı dijital ekran krallığı olan ön panel, yatay formda 56 inçlik dev bir panel olarak karşımıza çıkıyor. Bu panel 12,3 inçlik sürücü, 17,7 inçlik multimedya ve 12,3 inçlik yolcu ekranı şeklinde segmentlere ayrılmış durumda. Standart modellerde ise 12,8 inç multimedya ve 12,2 inçlik sürücü ekranı kombinasyonunun sunulacağını özellikle belirtmekte fayda var.

Mercedes EQE 350: 250 lira ile 450 kilometre yol yapıyor

ZİRVEDE TESLA İLE TOGG YARIŞIYOR

Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobillere baktığımızda listede şu markalar yer alıyor; Tesla, Togg, Hyundai, Renault, MG, Skywell, Mercedes, Opel, Volvo, Dacia, Kia, Audi, Porsche…

‘KIBLE’Yİ GÖSTEREN MERCEDES 

Mercedes EQ serisine ilginç ve bir o kadar da anlamlı bir özellik yerleştirmiş. Aracın navigasyon özelliğini açtığınızda ekranda ‘Kıble’ tuşunu görebiliyorsunuz. Bu özellik, araçla nerede olursanız olun sizin Kıble’nin yönünü bulmanıza yardımcı oluyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...