Mercedes'in kalbi Türkiye'de atıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Mercedes'in kalbi Türkiye'de atıyor

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Bugüne kadar 1,4 milyar avroyu aşan yatırımı ile Türkiye ekonomisi ve istihdamına önemli katkı sunan Mercedes Benz Türk, AR-GE merkezleri ile de global tarafa mühendislik ihraç ediyor. Otobüs ve kamyon üretimi ve ihracatının yanı sıra, AR-GE merkezlerinde geliştirilen projeler; Daimler Truck AG’nin global ağı içinde kritik noktalarda yer alıyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Türkiye’de 56 yılı geride bırakan Mercedes-Benz Türk yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Hoşdere otobüs fabrikası ve Aksaray kamyon fabrikasıyla üretim ve ihracat alanında önemli işlere imza atan Alman devi, AR-GE ve hizmet alanlarında da global tarafa mühendislik çözümleri sunuyor.

Faaliyetlerine başladığı günden bugüne kadar toplam yatırım tutarı 1,4 milyar avroyu aşan Mercedes-Benz Türk; ülkemizde 7 bin kişiye de istihdam sağlıyor. Ayrıca Mercedes Benz Türk’ün Türkiye’de iki ayrı AR-GE merkezi de bulunuyor. Bunlardan biri Aksaray’da diğeri ise Hoşdere’de faaliyet gösteriyor.

Kendi sektöründe en fazla patent başvurusu yapan ve bunu tescile çeviren Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezleri, Alman devinin dünyadaki bütün üretimlerine de ciddi anlamda katkı sağlıyor. Mercedes-Benz Türk Otobüs Geliştirme Karoseri Direktörü Dr. Zeynep Gül Koca “Mercedes-Benz Türk, bugün otobüs ve kamyon alanında gerçekleştirdiği devrim niteliğindeki atılımlarla, 70’i aşkın ülkeye yaptığı otobüs ihracatı ve 10’dan fazla ülkeye yaptığı kamyon ihracatı ile ülkenin gelişimine katkı sağlıyor. Öte yandan AR-GE çalışmaları ile mühendislik projeleri ihracatı gerçekleştiriyor” dedi.

İLKLERE İMZA ATILDI

Markanın Türkiye’deki AR-GE merkezlerinin önemine dikkat çeken Zeynep Gül Koca “8 kişi ile başlayan yolculuk bugün 500 kişiye ulaştı. Mühendislik alanında önemli projelere imza atılıyor. Mercedes Benz’in otobüs ve kamyon tarafında; Almanya, Fransa, Brezilya, Meksika ve Amerika’da AR-GE merkezleri bulunuyor. Ancak Türkiye’ye global tarafta ayrı bir önem atfediliyor.

Birkaç örnek vermem gerekirse; Aksaray AR-GE Merkezi, Daimler Truck AG’nin global ağı içerisinde tüm dünyaya kamyon yol testi onayı veren ve mühendislik hizmeti sunan ‘Tek Merkez’ olma özelliğine sahip. Ayrıca Mercedes-Benz Türk Hoşdere AR-GE Merkezinde faaliyet gösteren test bölümü, Mercedes-Benz ve Setra marka otobüslerin yol testlerini de gerçekleştiriyor. Öte yandan Mercedes-Benz Türk, geliştirdiği dokunmatik ekranlı multimedya sistemi ile Apple CarPlay sertifikasını dünyada ilk defa kamyonlar için alan şirket olduğunu ifade etmem gerekir” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...