Tarihi ihracat rekoru: Otomotiv yüzde 23 artışla 3,3 milyar dolara ulaştı

- Güncelleme:
Tarihi ihracat rekoru: Otomotiv yüzde 23 artışla 3,3 milyar dolara ulaştı

T-Otomobil Haberleri

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türkiye otomotiv endüstrisi mart ayında aylık bazda tarihî rekora imza attı.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Sektörün mart ayı ihracatı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 22,8 artışla 3,3 milyar dolar oldu. Türkiye ihracatında ilk sırada yer alan endüstrinin aldığı pay da yüzde 13,9 olarak gerçekleşti. Yılın ilk üç ayında otomotiv endüstrisi ihracatı yüzde 15,8 artarak 8 milyar 619 milyon dolara ulaştı.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik konuyla ilgili açıklamasında “Martta elde ettiğimiz aylık bazdaki tarihî rekor, cumhuriyetimizin 100.yılında hedeflediğimiz 34 milyar dolara ulaşma yolunda önemli bir motivasyon oldu. Küresel çapta yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ülkemizin ihracat odaklı büyümesine katkı sunmaya odaklıyız” dedi. Baran Çelik, mart ayında Çekiciler ve binek otomobiller ihracatında yüksek oranlı artışlar olduğunu, ülkeler bazında ise Fransa, İspanya ve Polonya’ya çift haneli ve yüksek oranlı artış kaydettiklerini söyledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...