TAYSAD Başkanı Albert Saydam: Çinli devlerle ana sanayi yatırımı için görüşüyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TAYSAD Başkanı Albert Saydam: Çinli devlerle ana sanayi yatırımı için görüşüyoruz

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TAYSAD Başkanı Saydam, “Yurt dışından yatırım bekliyoruz. Bizi heyecanlandıran bazı konular var. Özellikle ana sanayi tarafında Çin’in en büyük 3 markası, Türkiye’de üretim, fabrika ve yatırım için araştırmalara başladı” dedi…

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından düzenlenen basın toplantısında dernek başkanı Albert Sağlam önemli açıklamalarda bulundu. 2025 ve 2026’da Türkiye’nin daha iyi bir seviyelere gelmesi için rekabetçiliği koruması gerektiğine vurgu yapan Saydam; “İkinci olarak güçlü bir iç pazar için tüm paydaşların bir araya gelip çalışması gerekiyor. Bu çok önemli, ayrıca üçüncü başlık olarak yeni ana sanayi yatırımlarını çekmemiz ve hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu üç faktör bir arada olduğunda 1.700.000 adetlik satışların, 1.900.000 adetlik üretim sayılarının üzerine çıkabiliriz” dedi.

Türkiye’nin üretimdeki kalite hassasiyetine dikkat çeken TAYSAD Başkanı Albert Saydam birden fazla Çinli firma ile görüşmelerin olduğuna dikkat çekerek; “Düşünsenize, 1 milyon adetlerde bir iç pazar, Avrupa’yla Gümrük Birliği sözleşmesini yenileyecek olan bir ülke, güçlü bir otomotiv birikimi. Türkiye’deki otomotiv tedarik sanayinde güçlü üretim yapan şirketlerin ortalama yaşı 40’lara dayandı. 40 senelik bir birikim var. Gittiği her yerde çeşitli olumlu-olumsuz yaşamışlık tecrübesi olan bir tedarik sanayi var. Aynı teknik dili konuşan bir tedarik sanayinden bahsediyoruz. Yatırımları biz kendi adımıza sevindirici buluyoruz ama onlar adına da Türkiye’de yatırımı yabancılar içinde bulınmaz farsatlar barındırıyor” dedi…

Yabancıların deneyimli personel nüfusunu ve saat başı ücretleri araştırdığına dikkat çeken Saydam; “Fas bu anlamda Türkiye için ciddi bir tehdit, Avrupa Birliği’ne çok yakın ve dikkateri üzerine çekmeyi başardı. İşçilik ücretleri 3 € / saat, bizde ise bu rakamlar 12 avro civarında. Fabrikaları geziyoruz, bizim 20 sene evvelki hâlimiz, her şey manuel. Öte yandan yayınlanan son rapora göre Avrupa’nın yüzde 8 çalışanı hâlâ otomotiv sektöründe istihdam ediliyor” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...