Tesla’nın internet paketinin Türkiye fiyatı sosyal medyayı salladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tesla’nın internet paketinin Türkiye fiyatı sosyal medyayı salladı

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'li otomobil devi Tesla, Türkiye'deki müşterileri için yeni bir abonelik planı başlattı. Tesla, aylık Premium Connectivity programının fiyatını açıkladı. Abonelik fiyatı sosyal medyada gündeme damgasını vurdu.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 2018 yılında yaptığı bir açıklamada araç içi verilerin ücretli olacağını duyurmuştu. O günden bu yana hangi verilerin ücretli olacağı merakla bekleniyordu. Nihayetinde otomobil firması abonelik ücretlerini açıklamaya başladı.

Geçtiğimiz bahar döneminde Türkiye pazarına giriş yapan Tesla, Premium bağlantı fiyatını açıkladı. Tesla Premium Connectivity'nin aylık abonelik fiyatını gören kullanıcılar sosyal medyayı salladı. Peki, Tesla Premium Connectivity fiyatı ne kadar? 

TESLA PREMIUM BAĞLANTI TÜRKİYE FİYATI KAÇ TL? 

Tesla tarafından araç sahiplerine gönderilen uyarıya göre, 30 günlük Premium Connectivity (Premium Bağlantı) üyeliği için artık belirli bir ücret alınacak.

Tesla’nın internet paketinin Türkiye fiyatı sosyal medyayı salladı

ShiftDelete.Net'in derlediği bilgilere göre, bugün ise Turkcell ile yapılan anlaşma sonucunda araçlardaki SIM temelli bağlantı üzerinden kullanıcılara sunulan Premium Bağlantı için Türkiye ücreti belli oldu. Türkiye’deki Tesla Model Y sahiplerinin ödemesi gereken ücretin 21 Kasım 2023 itibarıyla 130 TL olduğu ortaya çıktı.

Aylık abonelik fiyatının 130 TL olması sosyal medyada çok konuşuldu. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bu fiyatı gayet uygun bulduğunu dile getiriyor. Daha yüksek bir fiyat bekleniliyordu.

Öte yandan, bu bağlantı şimdiye kadar Türkiye'deki Tesla Model Y sahiplerine ücretsiz sunuluyordu. 

TESLA PREMIUM CONNECTIVITY NE İŞE YARIYOR? 

Premium Connectivity, internet erişimi, karaoke, araç güncelleme, video izleme, harita için uydu görüntüsü, müzik aktarımı ve canlı trafik verileri gibi çok sayıda veri hizmeti sağlıyor. Telefonlardaki Wi-Fi (kablosuz ağ bağlantısı) aracılığıyla bu imkanlardan faydalanmak mümkün. 

Bu arada, Tesla'nın bazı araç içi hizmetlerini daha ücretli abonelik sistemine dahil etmesi bekleniyor. Otomobil devinin beta yazılımlarını inceleyen bir kullanıcı, Tesla araçlarındaki ısıtmalı ön koltukların abonelik sistemine dahil edileceğini açıklasa da henüz resmi kaynaklar tarafından teyit edilemedi. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...