TransAnatolia 2024 rotası açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TransAnatolia 2024 rotası açıklandı

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Otoriteler tarafından küresel çapta en sert yarışlar arasında gösterilen TransAnatolia, 14'üncü kez dünyaca ünlü motorspor pilotlarını Anadolu topraklarında terletecek. 31 Ağustos’ta Mersin’den start alacak yarış, 7 Eylül’de Van’da son bulacak… 

2010 yılından bu yana Anadolu’nun kadim tarihini, doğal güzelliklerini ve eşsiz kültürünü barındıran rotalarıyla katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatan TransAnatolia için geri sayım başladı. TransAnatolia Rally Raid, 31 Ağustos-7 Eylül 2024 tarihleri arasında ülkemizin birbirinden eşsiz coğrafyasında ve zorlu parkurlarında Mersin’den başlayarak, Van’da son bulacak. 

TransAnatolia 2024 rotası açıklandı

TARİHİ YOLCULUK GİBİ 

Mersin’den start alacak yarış, Kayseri, Sivas, Erzincan’ı geçerek Van’da finiş görecek. TransAnatolia’da Türkiye’nin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerle dolu bir yolculuğa çıkardığı dünyaca ünlü yarışçıları, bu yıl da Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin kadim topraklarında çok keyifli anılar bekliyor olacak. Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde canlı yayınlanan organizasyon, Türkiye’nin tanıtımı içinde büyük bir önem taşıyor. Coğrafyamızın birçok güzelliği bu yarış sayesinde gözler önüne seriliyor… 

TransAnatolia 2024 rotası açıklandı

BU YIL KLASİKLERDE YARIŞACAK 

Bazı yenilikler katılarak bu yıl 14’cü kez start alacak yarış için açıklama yapan TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar; “Bu yıl Rally otomobil kategorisine klasik otomobil grubunu da ekledik. Klasik otomobil tutkunları için heyecan verici bir gelişme olarak değerlendirilen bu yeni düzenleme ile yarışın içinde çok renkli sahnelerin olacağına çok eminim. Ayrıca motosiklet, 4x4 otomobil, SSV, QUAD ve kamyonlar için rally ve raid olmak üzere iki ayrı kategori bulunuyor. Rally’de yarışmacılar zamana karşı yarışırken, raid kategorisinde ise katılımcılar navigasyonla mücadale ediyor. Bu yıl bir diğer yeniliğimiz ise katılımcılara sunduğumuz birtakım kolaylıklar, örneğin katılım bedellerini bu yıl ödeme sistemlerinin öncü kuruluşlardan Ödüyo ile yaptığımız iş birliği ile online olarak ödeyebilecekler” dedi. 

TransAnatolia 2024 rotası açıklandı

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...