Türkiye ralli yarışında bir ilk! Şampiyona buz rallisi ile açılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye ralli yarışında bir ilk! Şampiyona buz rallisi ile açılacak

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yedi ayaktan oluşan yarış bugün Kars Sarıkamış’ta başlıyor. Yarışmacılardan millî ralli pilotu Burcu Çetinkaya, Finlandiya’ya giderek buz üzerinde antrenman yaptı.

ESMA ALTIN'IN HABERİ 

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda bu sene bir ilk yaşanacak ve şampiyona buz rallisi ile açılacak. Yedi ayaktan oluşan yarışın ilk ayağı Kars Sarıkamış’ta bugün başlayıp cumartesi günü sona erecek.

Geçtiğimiz yıl yedinci defa Türkiye Kadınlar Ralli Şampiyonu olan millî ralli pilotu Burcu Çetinkaya, yarışa hazırlık için günübirlik Finlandiya’ya gittiğini ve buz üzerinde antrenman yaptığını söyledi.

Çetinkaya “Buz üzerinde çok fazla kilometrem yok. Üzerimdeki pası atmak, zemine hazırlanabilmek için Finlandiya’ya gidip 60 kilometrelik bir test sürecinden geçtim. Sarıkamış’ta ulusal şampiyonanın bir ayağının düzenlenecek olması, birçok markanın, seyircinin ve turistin buraya gelmesi demek. Hem zeminin kar-buz olması hem de maneviyatı yüksek bir yerde yarışıyor olmak çok heyecan verici olacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...