Xiaomi bunu da yaptı! İlk elektrikli otomobili SU7 resmi sitede sızdı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Xiaomi bunu da yaptı! İlk elektrikli otomobili SU7 resmi sitede sızdı

T-Otomobil Haberleri  / Haber Merkezi

Özellikle akıllı telefonları ve ev aletleriyle bilinen Xiaomi, otomobil sektörüne de el attı. Uzun süredir konuşulan ve ne zaman tanıtılacağı merakla beklenen Xiaomi'nin elektrikli otomobili sonunda resmi çıkışını yaptı.

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, son yıllarda elektrikli otomobil projesi ile sık sık gündeme geliyordu. Nihayet çok konuşulan Xiaomi'nin ilk elektrikli otomobili Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının veri tabanıne eklenmesiyle gün yüzüne çıktı. Bu arada, bir diğer Çinli teknoloji üreticisi Huawei de kendi teknolojilerini otomotiv endüstrisine aktarıyor. 

"Xiaomi SU7" adını taşıyan elektrikli otomobil modelinin tasarımı ve bazı teknik detayları ortaya çıktı. Ayrıca üç versiyona sahip olan modelin diğer versiyonlarının adı ise "SU 7 Pro" ve "SU 7 Max" olacak. Bu yeni araçlar, Çinli BAIC tarafından üretilecek. Peki, Xiaomi SU7 özellikleri neler, fiyatı ne kadar? Xiaomi SU7 ne zaman piyasaya sürülecek? 

XIAOMI SU7 ÖZELLİKLERİ NELER? 

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının sitesindeki verilere göre, Xiaomi SU7 otomobil modeli 4997 mm uzunluğa, 1963 mm genişliğe ve 1455 mm yüksekliğe sahip. Dingil mesafesi ise 3 metre ve bu sayede kabindeki yolculara konforlu bir alan sunuyor. Toyota Corolla sedanın dingil mesafesi 2.700 mm, Renault Megane'ın dingil mesafesi ise 2.711 mm.

Xiaomi bunu da yaptı! İlk elektrikli otomobili SU7 resmi sitede sızdı

Xiaomi SU7 tek motor ve çift motorlu seçeneklerle müşterilerin karşısına çıkacak. 220 kW güç, ilk motor için tüm versiyonlarda yer alacakken, donanım seçeneğine göre sunulacak ikinci motoru ise 275 kW olacak. Bununla birlikte, 101 kWh kapasiteli batarya mevcut.

Arkadan itişli versiyon 220 kW (295 hp), dört tekerlekten çekişli versiyon ise 495 kW (663 hp) maksimum güç sunuyor. Alt versiyonlarda BYD kaynaklı lityum demir fosfat batarya kullanılacak olan SU7'nin pahalı versiyonlarında CATL kaynaklı nikel manganez kobalt batarya seçeneği olacak. Nedeni ise, lityum demir fosfat bataryaların diğerine göre daha ucuz olması ve daha düşük enerji yoğunluğu sunması.

Xiaomi bunu da yaptı! İlk elektrikli otomobili SU7 resmi sitede sızdı

Xiaomi SU7'nin tek motorlu versiyonu 1980 kg ağırlığa sahip ve 210 km/s son hıza çıkabiliyor. 2205 kg ağırlığa sahip olan dört tekerlekten çekişli versiyon ise 265 km/s son hıza sahip.

XIAOMI İLK OTOMOBİLİNDE MODERN TASARIMLA ÇIKIŞ YAPTI 

Aracın tasarım detaylarına gelecek olursak; LED destekli iri farları, kapalı ızgara görünümü ve tasarımsal çizgilerle oldukça modern bir araç tasarımı sunuyor. Aracın bagaj kapağını boydan boya kaplayan ışık barı farklı bir görünüm sunuyor. 

245/45 R19 ve 245/40 R20 jant ve lastik kombinasyonu seçenekleriyle satışa çıkacak. Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre, lidarlı ve lidarsız olmak üzere iki farklı versiyonu bulunacak. Görsellerden de anlaşıldığı üzere Lidar, Çin'deki pek çok modelde olduğu gibi ön camın üzerinde yer alıyor.

Xiaomi bunu da yaptı! İlk elektrikli otomobili SU7 resmi sitede sızdı

Ayrıca Xiaomi SU7'nin yan aynaları ve ön çamurlukları dahil olmak üzere pek çok yüzeyinde sensör ve kameraların olduğu göze çarpıyor. Bu, gelişmiş sürüş asistan teknolojileriyle donatıldığının göstergesi olabilir. B sütunları üzerinde de kameralar var ve SU7'de kapıları açmak için yüz tanıma sistemi olabilir. 

XIAOMI SU7 FİYATI NE KADAR? 

Geçmiş yıllarda Xiaomi CEO'su Lei Jun, şirketin ilk elektrikli otomobilinin 2024'ün ilk yarısında piyasaya sürüleceğini açıklamıştı. Aracın Çin'deki ilgili kurumda ortaya çıkmasıyla yakında piyasaya sürülebileceğini anlıyoruz. Ancak Xiaomi, henüz bir piyasaya çıkış tarihi açıklamadı.

Peki, Xiaomi SU7 fiyatı ne kadar? Henüz fiyat bilgisi de mevcut değil. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...