Opel Astra yeni sayfa açtı: Sadeliğin zarafeti

- Güncelleme:
Opel Astra yeni sayfa açtı: Sadeliğin zarafeti

T-Otomobil Haberleri

Opel’in ikonik modeli Astra yepyeni yüzüyle karşımıza çıktı. Alman markanın ‘vizör face’ diye adlandırdığı bu sade tasarım dili oldukça şık duruyor. Yakıt tüketimi konusunda rakiplerine göre cimri olan yeni Astra, teknoloji anlamında kullanıcısını mutlu etmeyi başarıyor. Özellikle GS Line donanımındaki özellikler bu modeli bir üst sınıfa taşımayı başarmış.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Otomobil piyasasında bazı modeller vardır ki markanın da önüne geçer. 1991 yılından beri tanıdığımız Opel’in amiral gemisi Astra için de bunu söylemek mümkün.

Bugüne dek 5 kez kasa değiştirerek 4 kez makyajlanan ikonik model, son hâliyle yollara çıktı. Kendi kitlesini oluşturmuş,  tasarımı ve marka imajıyla hatcback sınıfında ayrı bir yeri olan Astra’yı sizler için deneyimledik. Almanya’da ‘2023 yılının En İyi Kompakt Otomobili’ ödülünü alan Astra, selefine (bir önceki nesline) göre bambaşka bir hâle bürünmüş. Alman markanın Mokka ile birlikte lanse ettiği ‘vizör face’ tasarım dilini Astra’da net bir şekilde görebiliyoruz. Kare ve keskin hatlara sahip olan bu otomobil, geniş tamponları, sportif ön ızgarası, LED far grupları ve sade tasarım diliyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Bir önceki nesline göre hem genişlik hem de yükseklik anlamında büyüyen yeni Astra, ailelere de hitap ediyor. Otomobilin dış görünüm ile ilgili kısaca “Dinamik, sportif ve sade” kelimelerini kullanmak doğru olur.

Opel Astra yeni sayfa açtı: Sadeliğin zarafeti

TÜKETİM 5,2 LİTRE

Yeni Astra, Türkiye’de Editon, Elegance, GS Line ve GS olmak üzere dört farklı donanım seçeneğiyle satışa sunuluyor. Ayrıca 1,2 litre benzinli, 1,5 litre dizel motor alternatifleriyle, manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman alternatifleri bulunuyor. Tamamen elektrikli modeli ise bu yılın ikinci yarısından itibaren showroomlara gelecek. Biz ise 1,2 litrelik 3 silindirli GS Line versiyonu deneme fırsatı bulduk. 130 HP güç, 230 Nm tork üreten ünite 9,7 saniyede 0-100 aralığını tamamlıyor. Maksimum hızı ise 210 km/saniye. 1,2 litrelik test modelinde yakıt tüketimi, karma kullanımda 5,2 litre olarak hesaplanıyor.

Opel Astra yeni sayfa açtı: Sadeliğin zarafeti

ÜST SEVİYE TEKNOLOJİ

İlk kez Mokka’da gördüğümüz yeni nesil Pure Panel kokpit, Astra’ya da uygulanmış. Baz donanımdan itibaren standart olan bu geniş dijital kokpit, oldukça şık ve kullanışlı. 10 inç büyüklüğe sahip gösterge panelleri ve multimedya ekranı sürücüyü tatmin edecek düzeyde… Fonksiyonların, estetik tasarımlı dokunmatik kumanda ve butonlarla kontrol edildiği Pure Panel, dijitalleşme ve sezgisel kullanım arasında iyi bir denge sağlamış. Dokunmatik ekran dışında doğal dilde ses kontrolü ile de kullanılabilen yeni nesil bilgi-eğlence sistemi, akıllı telefonlar için geliştirilmiş kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto bağlanabilirliği sunuyor. Ferah bir iç görünümü diz mesafelerinin yeterliliğiyle tamamlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...